Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HKP “Çanakkale Geçilmez” dedi

Halkın Kurtuluş Partisi 18

Halkın Kurtuluş Partisi 18 Mart günü “Çanakkale Geçilmez” sloganıyla şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirerek ardından Şehitler Anıtı’nda basın açıklaması yaptı.

Saygı duruşunun sonrasında HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, tüm Çanakkale şehitlerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçlu olduğumuzu söyleyerek; “Çanakkale Savaşı’nı kazanamayıp yenilseydik Sovyetler Birliği kurulmazdı. Halklar Sosyalizme tanışmazdı. Çanakkale Zaferi Tarihin akışını değiştiren muazzam bir zaferdir.” dedi.
Çolak, konuşmasının devamında: “Ustamız Hikmet Kıvılcımlı’nın dediği gibi; Çanakkale Zaferi, sadece bizim değil, tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı ilk zaferidir. Çanakkale Zaferi, Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşı’mızın da ilhamıdır. Çanakkale Zaferi , Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunnisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle tüm halkımızın kanı pahasına kazanılan, o güne kadar Tarihin gördüğü en büyük Haçlı donanmasını yenen ve Birinci Emperyalist Paylaşım Savaşı’nın seyrini değiştirerek Tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü yazdıran ve bu büyük destanı yaratanların oluk oluk akan kanlarıyla kazanılan bir büyük zaferdir.Çanakkale Zaferi, mazlum halkların emperyalizme karşı kazandığı mücadelenin adıdır. Çanakkale Zaferi, Emperyalizme karşı kazanılan mücadelenin adıdır. Çanakkale Zaferi, AB-D Emperyalistleri ve AKP’giller’e karşı mücadelenin adıdır. Çanakkale Zaferi, Yeni Sevr’e ve Büyük Ortadoğu Projesi’ne karşı mücadelenin adıdır.” diye konuştu.
Eylem, anıta çelenk koyulmasının ardından alkış ve sloganlarla İskele Meydanı’na yapılan yürüyüşle sona erdi.  Yıldız Sağlam  –  Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech