Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasan Hulusi Bey’in Şehitliği ve Torunuyla Ziyaret

Çanakkale Dardanos Bataryası’nın Komutanı

Çanakkale Dardanos Bataryası’nın Komutanı Hasan Hulisi Bey Şehitliği’ni, torunu  Erol Yalın ziyaret etti. Kentin tanınmış ismi emekli öğretmen Bünyamin Nami Tonka, tarihsel süreci hem anlattı hem de kahramanımızın torununa eşlik etti.

Tarihi bir anlatım ve bugün

Emekli öğretmen Bünyamin Nami Tonka Çanakkale Savaşı kahramanlarından Hasan Hulisi Bey’in torunu ile şehitliğe gitti ve bilinmeyeni sosyal medya hesabından anlattı…

“Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale Deniz Savaşı’nın en önemli bataryalarından olan Dardanos Bataryası komutanı Hasan Hulusi Bey,18 Mart 1915 tarihinde saat 16:34′ de şehit düştü.

O gün, üç sefer susan ve her seferinde büyük bir fedakârlıkla tekrar atışa geçen bu bataryamızın komutanı, Hasan Hulusi Bey ,Çanakkale ,Eceabat ilçesi, Kilitbahir Köyü’ndendir .

Yani hemşehrimizdir. Büyük Kahraman şehit düşünce geriye eşi Dürdane Hanım,Oğlu Mehmet Nami Bey ve kızı Meryem Didar Hanım kalmış oldu.

Didar Hanım, Çanakkale gerçekleştirilen törenlere uzun yıllar katıldı.

Protokolde, genelde kahverenginin tonlarında mantosu olan ve baş örtüsüyle çok asil bir kadın otururdu. İşte o kadın Dürdane Hanımın Kızı, Meryem Didar Hanım’dı.

Son dönemlerde gelmiyordu. Önce hastalığından gelemedi. Daha sonra da1987 yılında vefat etti.

Bir tarih de böylece bitti. Şimdi, Meryem Didar Hanım’ın oğlu Erol Yalın Bey bu görevi yerine getirmektedir. Erol Yalın Bey’le dedesinin şehit olduğu yeri ve şehitliği ziyaret ettik.

Çok duygu yüklü bir gündü. Erol Yalın Bey’e çok teşekkürler.

Çanakkale Kahramanlarını ve şehitlerini unutmamanız dileğiyle…” Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech