Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den 18 Mart Çelengi

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü, Deniz Zaferinin 102. Yılı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başladı. Türkiye Cumhuriyeti çelengi, Valilik ve Belediye çelenklerinin ardından CHP İl Başkanlığı da Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Nejat Önder; “Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk Milletinin Anadolu’daki devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur. Çanakkale Savaşları asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine sebep olmuştur. Çanakkale Zaferi Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Cephesi’nde askerleriyle verdiği üstün mücadele ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile Boğaz’ı kuşatıp arsızca saldırması değil. Gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘Ya şehit ol ya gazi’ demek suretiyle vatanın bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Üzerimizde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri şehitlerimizi rahmet ve milletle anıyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törene Çanakkale Milletvekilleri Bülent Öz ve Muharrem Erkek ile İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de katıldı. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech