Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurtulmuş’tan Baykal’a Çağrı

Kurtulmuş’tan Baykal’a Çağrı Çanakkale

Kurtulmuş’tan Baykal’a Çağrı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yılı Törenleri kapsamında Çanakkale’ye gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Valiliğini ziyaret etti.

Çanakkale Valiliğine yaptığı ziyarete Vali Orhan Tavlı ile beraber gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Vali Yardımcıları, Çanakkale Belediyesi adına Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koç, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe ve Daire Müdürleri karşıladı.

Çanakkale Valiliğinde Şeref Defterini imzalayan Kurtulmuş ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Suriye’nin Halep şehrinde, Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde, bir camiye gerçekleştirilen ve 58 kişinin hayatını kaybedip, 100’den fazla kişinin yaralandığı hava saldırısı ile alakalı gelen soru üzerine Kurtulmuş şunları söyledi; “Tabi maalesef Suriye’deki bu gelişmeler herkesi üzüyor. 6 yıldır devam eden bir savaş var. Bunun ilk 3 yılı bir iç savaş şeklinde, son 3 yılı ise vekâlet savaşları şeklinde gelişti. Şu anda neredeyse terör örgütlerinin hepsinin cirit attığı bir ülke oldu. Ve maalesef dünyanın bütün ordularının da bir şekilde savaşın içerisine dâhil olduğu bir Suriye’den bahsediyoruz. Biz bir an evvel Suriye’de barışın sağlanması için müzakerelerin hızlandırılması gerektiği kanaatindeyiz. Suriye halkının istediği tepeden inme zorla kabul ettirilmiş bir barış değil. 600 bin insanını kaybeden, bütün şehirleri yerle bir olmuş Suriye halkının kabul edeceği bir barışın sağlanmasını arzu ediyoruz. Bunun için de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ancak dün akşam ki olay gibi, maalesef son derece üzücü olaylar ortaya çıkıyor. Olan sivil halka oluyor. Bu olayın detaylarını henüz bilmiyoruz. Kim tarafından bombalandığı, bu bombalamanın arkasındaki güçlerin kimler olduğu çok detaylı bir şekilde bilinmiyor. Kim olursa olsun, sonuçta sivillere zarar verilmesi insanlık suçudur. Kabul edilebilir bir durum değildir. Herhalde önümüzdeki saatler içerisinde burada esas suçlunun kim olduğu, bombanın kimler tarafından ve niye patlatıldığı ortaya çıkacaktır. Şu aşamada net bir bilgimiz olmadığı için bir şey söyleyemiyoruz. Ama ne olursa olsun bu bir insanlık suçudur. Bir savaş suçudur. Bir ibadethanenin bombalanmasını kabul etmek mümkün değildir.”

“BAYKAL, DİNİ SİYASETE ALET ETMESİN”

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Anayasada değişecek maddeler ile alakalı “Böyle bir yetkiyi Peygambere versen Peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Kurtulmuş; “Gerçekten kabul edilebilir bir söz değildir. Birincisi Peygamberler beşerdir ama şaşmazlar. Beşer şaşar lafı son derece yanlış bir laf. Peygamberler bizim inancımıza göre masumdurlar, suçsuzdurlar. Peygamberlere inanmanın gereği, Peygamberlerin suçsuz olduğuna inanmaktır. İkincisi Hz. Peygamber’den sonra artık bir Peygamber gelmeyeceği için, Peygamber üzerinden bir benzetmede bulunmak son derece yanlış ve çirkindir. Üçüncüsü bir seçim kampanyası yapıyoruz. Bir referandum kampanyası yapıyoruz. Hayır dersiniz, Hayır’ı başka gerekçelerle izah edebilirsiniz. Hayır’ı izahta zorlandığınız zaman böyle bir sözün söylenmesi asla kabul edilemez. Bu doğrudan doğruya dinin siyasete alet edilmesidir. Dini değerlerin siyasi kaygılarla harcanmasıdır. Sayın Baykal tecrübeli bir siyasetçi. Ümit ederim ki bunları kastetmediğini çok kısa bir süre içerisinde açıklayacaktır. Aksi takdirde milletimizin büyük çoğunluğunun inançlarını tahfif etmiş olur. Bu da doğru değildir. Kabul edilebilir bir durum değildir. Kendisinden bir açıklama bekliyoruz. Sözlerim yanlış anlaşıldı onu kastetmedim demesi, ne kastetti ise onu açık bir şekilde ortaya koyması lazım. Öyle şey olur mu? Ne demek Peygamber olsa şaşar. Peygamberler şaşmaz. Bizim Peygamber inancımızın aslı Peygamberlerin masumiyetidir. Böyle bir benzetme yanlış ve batıl bir benzetmedir. Milletin inançlarını küçük düşürecek bir benzetmedir. Kabul etmiyoruz” dedi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech