Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mağduriyetin SES’i Oldular

Mağduriyetin SES’i Oldular Sağlık

Mağduriyetin SES’i Oldular

Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) yönetimi, 4 üyelerinin açığa alınması ve 2 üyelerinin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edilmesine karşı basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada yapılanların haksızlık ve hukuksuzluk olduğu belirtildi. Okunan açıklamada arkadaşlarımızın yanındayız vurgusu yapıldı.

SES üyesi Gökçeada Devlet Hastanesi Hemşiresi Ayşe Sevim ve Çanakkale Devlet Hastanesi Anestezi Teknisyeni Ali Cinkar, Cumhurbaşkanına hakaret iddiası içeren Facebook paylaşımları nedeniyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası Müdür Yardımcısı Şemsettin Yalçın ve Çanakkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Seçil Gülşen Yalçın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Başbakanlık Genelgesi gerekçe gösterilerek eski Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın imzasıyla görevlerinden açığa alındı. SES Yönetimi ve üyeleri tarafından yapılan açıklamada karar tepki gösterildi.

Çanakkale Şube Eşbaşkanı Yakup Taş, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bu bir ifşadır. Hukuksuzluğun ifşasıdır. Darbe fırsatçılığının ifşasıdır. 6 üyemiz, darbe fırsatçılığı yapılarak, mağdur edilmektedir. 4 üyemiz hukuksuz biçimde açığa alınmış, 2 üyemiz kesin ihraç istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Neden?”

“BU ÜLKE HEPİMİZİN”

“Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen ilişkilendirilmeye çalışılan, uzun yıllardır onuruyla mesleğini icra eden arkadaşlarımızın yanındayız.  Facebook paylaşımlarının bahane edildiği absürd hadiseleri daha önce de yaşadık. Çanakkale’de bir hekim arkadaşımızın, ‘seninle uğraşacağım’ tehdidi almasından sonra facebook hesabının incelenerek suç unsuru aranmasına, muhalif paylaşımları ekran alıntısı yapılarak suçlanmasına şahit olduk. Sürecin nasıl işlediğini çok iyi biliyoruz. Arkadaşlarımız değil, onlarla uğraşmak isteyip, ekmekleriyle oynayanlar suçludur.  Biz, Çanakkale SES Yönetimi olarak, avukatlarımız aracılığıyla tüm üyelerimizin dosyalarının hukuksal takibini yapmaktayız. Ancak görüyoruz ki bu yetmiyor! Hukuksal sürecin dışında, paralel ve karanlık bir süreç işletiliyor. Bu şehir hepimizin, bu ülke hepimizin. Ne bu ülkeyi, ne de bu şehri, babalarının çiftliği sananlara bırakmayacağız. Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech