Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale İlk Üç Gözde İl Arasında

Çanakkale İlk Üç Gözde

Çanakkale İlk Üç Gözde İl Arasında

MİM İnşaat Şirket Yetkilisi Emre Yıldız, Çanakkale’de konut satışları ile ilgili gazetemize konuştu.

MİM İnşaat Şirket Yetkilisi Emre Yıldız, son dönemde gayrimenkul yatırımında gözde ilk üç il içerisinde Çanakkale’nin olduğunu belirtti. Yatırımcıların yüzde 65’inin başka illerden olduğun ifade eden Yıldız, bunda siyasi reklam, yatırımcıların bakir alanlar araması, Çanakkale’deki gelişmeler ve İstanbul’da yaşanan konut balonunun oluşması gibi faktörlerin etkili olduğunu söyledi. Geçen yıllara göre konutlarda ciddi artış olduğunu söyleyen Yıldız, yükselen döviz kuru ve maliyetlerin artmasına bakıldığında normal bir konutun diğer illere göre Çanakkale’de daha düşük olduğunu açıkladı. Yıldız, aynı zamanda arsa fiyatlarındaki artışın yine konut fiyatlarına doğrudan etkisi olduğunun da altını çizdi.

Yıldız, gazetemize Çanakkale’deki konut satışları ile ilgili şunları söyledi;

“Çanakkale’nin şu an Yeni Devlet Hastanesi ve diğer birçok kamu kuruluşunun yeni binalara aktarılması ile birlikte bir talep artışı başladı. Köprü ile beraber özellikle ulusaldaki gayrimenkul yatırımı için kentin reklamı yapıldıkça burada bir yatırım fırsatı olduğun görüldü. Bu da talebi arttırdı. Bu talebin artması ile birlikte yansır bir şekilde yüzdeler arttı.”

“KÖPRÜ İLE BAKİR ALANLAR DEĞERLENDİLDİ”

“Özellikle köprüden sonra yatırımcının bakir alanlardaki, kentin çevresindeki mücavir alanlarda olan alanlar ciddi bir şekilde değerlendi. Lapseki taraflarında tarla vasfında geçen arazilerin değeri çok arttı. Kentte talebin artması ve müteahhit firmaların çoğalması ile birlikte sınırlı sayıda olan arsa sahiplerine talep arttığı için fiyatlar da yükseldi.”

“EN ÇOK TALEP İSTANUL’DAN”

“Çanakkale’deki gayrimenkul satışların yüzde 65’i şehir dışından ulusal satışlar. Bu satışların yüzde 50’si de İstanbul. Özellikle İstanbul’da konut balonundan sonra, basında da lanse edilen konutta alıcı bulamama, kiracı bulamamaktan kaynaklı olarak orada parasını kazanan vatandaş daha bakir olan yerlerde yatırım yapmak istiyor. Çanakkale’de bu yatırıma açık ve iyi para kazandırır olarak söylenen ilk üç ilin arasında geçiyor. Aynı zamanda bu durumda, siyasi reklam da çok yüksek. Reklam ile birlikte bu saatten sonra daha da talep artışı olacaktır.”

“DÖVİZ KURU MALİYETLERİ, ARSALAR FİYATLARI ARTTIRDI”

“Çanakkale’de fiyatlar normal. Metrekaresi 2 bin, 2 bin 500 TL bantlarında konut satışı var. Normal mütevazı bir konut alımında gayet normal bir fiyat. Müteahhit firma içinde çok büyük karlar ile satış söz konusu değil. Geçtiğimiz yıllara göre konut fiyatlarında elbet artış söz konusu. Ancak güncel arsa ve maliyetlere baktığımızda doğru orantıda bir yükseliş var. Eskiden talep daha azdı, inşaat maliyetleri çok daha azdı. Bundan bir yıl öncesinde tonu 1300 TL olan demir şu an 2 bin, 2bin 300 TL’leri buldu. Bir yılda sadece demirde yüzde seksen bir artış var. Beton vs, diğer inşaat kalemlerinde de ciddi bir artış var. Dolar ve Euro yükseliyor. Ürün fiyatları doğru olarak yükseliyor ancak stok bağlandığı için Dolar ve Euro geriye düşse de ürün fiyatı geriye gelmiyor. Her yükselişte fiyatlar artıyor ancak geri gitmiyor. Bu yükseliş yüzde 10-15 civarlarında maliyetleri arttırdı. Arazilerin kısıtlı olması da arsa fiyatlarını arttırdı.” Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech