Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Çavuşoğlu: “Avrupa’nın Gidişi Gidiş Değil”

Bakan Çavuşoğlu: “Avrupa’nın Gidişi

Bakan Çavuşoğlu: “Avrupa’nın Gidişi Gidiş Değil”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çanakkale ziyareti kapsamında sabah saat 09:30’da Çanakkale Valiliği’nde, ardından Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda STK Temsilcileri, Turizmciler ve Muhtarlar ile bir araya geldi.

Çanakkale Valiliği’ne Vali Orhan Tavlı ve AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ile birlikte gelen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nu AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri karşıladı. Valilik ziyaretçi defterini imzalayan Bakan Çavuşoğlu’na kısa bir konuşmadan sonra Vali Tavlı tarafından hediye takdim edildi.

ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde saat 10:30’da başlayan programa Atatürk ve Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlandı. Açılış konuşmasını ise AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider yaptı. Gider konuşmasında; “Bu ülkeye saldıranların bilmesi gereken bir şey var ki, devlet o eski devlet değil. Devleti yönetenler de eğilip, bükülecek insanlar değil. Ülkemize yapılan bu saldırılara gereken cevabı veririz. Ama bu noktada asıl cevap vermesi gereken Sayın Bakanımızdır” dedi.

Vekil Gider’den sonra kürsüye gelen Vali Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bir asırdan fazladır giymek zorunda kaldığımız ateşten gömlek, şu sıralar tekrar önümüze koyulmaya çalışılıyor. Çanakkale’de, Sakarya’da nasıl gözlerini kırpmadan bu millet savaşmışsa, bugün de bir an bile düşünmeden gerekli cevabı verecektir. Burası, Truva Savaşları ile Çanakkale Savaşları ile tarihe mal olmuş, destanların yurdudur. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözünün yazıldığı yerdir. Bu ruh Çanakkale Savaşında kurtuluş mücadelemizde nasıl dimdik durmuşsa, 15 Temmuz menfur darbe girişiminde devletimizi çökertmek isteyen hainlerin karşısında da dimdik durmuştur. Dünya projesi olan 1915 Çanakkale köprüsü ile Çanakkale’ye çok büyük yatırımlar gerçekleşecektir. Bu köprü ile ilimize yerli ve yabancı yatırımcılar akın etmektedir.”

Çanakkale Valisi Tavlı’nın konuşmasının ardından mikrofonu devralan Bakan Çavuşoğlu; “Çanakkale, en son geldiğim günden bu yana gelişmiş ve güzelleşmiş. Ama 18 Mart’ta temelini atacağımız köprü ile Çanakkale bambaşka bir il olacak. Esasen bu köprü tarihi bir köprü olacak” diyerek başladığı konuşmasında şu konulara değindi; “2018 yılının ‘Troia yılı’ olmasından dolayı başta Çanakkaleliler olmak üzere ülkemizi tebrik ediyorum. Dış İşleri Bakanı olaraktan, turizmi seven ve destekleyen bir kardeşiniz olaraktan elimden gelen desteği vereceğimi şimdiden söylemek isterim. Bu gün yaşadığımız Avrupa’da ve dünyada medeniyet ittifakına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü Avrupa’da ve Batıda artan ırkçılık ve İslam karşıtlığı hat seviyeye geldi. Bunu nasıl durduracağız. Buna kafa yormak lazım.”

 “TÜRKİYE TÜRKİYE’DEN BÜYÜKTÜR”

“Türkiye Türkiye’den büyüktür. Şu günkü gücümüzle yetinmememiz lazım. Bizim Avrupa ile bir problemimiz yok. Ama onların bizimle problemi var. Bizimle problemi olanlara karşı asla eğilmeyiz, bükülmeyiz. Onlar eskiden alışmışlar kararları biz alırız, Türkiye uygular politikasına… O günler geçti. Bunu anlayacaklar. Hazmedemiyorlar ama hazmetme kapasitelerini genişletsinler. Yarın ki Türkiye’yi hazmetmekte daha da zorlanacaksınız. Bugünden geniş olmaya başlayın. Türkiye’yi durduramazsınız.”

“AVRUPA’NIN GİDİŞİ GİDİŞ DEĞİL”

“Avrupa için en büyük tehlike ırkçılık ve yabancı düşmanlığı. İslam karşıtlığı. Kendisinden olmayan her kese nefretle yaklaşma. Avrupa Orta Çağ dönemine gitmeye başladı. Bu Avrupa’nın gittiği yer iyi değil. 15 yıldır iktidardayız. Başka ülkelerin iç siyasetine karışmadık ve bu durumu doğru bulmuyoruz. Ama onlar bizim iç siyasetimize karışmaya başlarlarsa bizde karışırız. Onların anladığı dilden biz de konuşmasını biliriz. Bizi kıskanıyorlar. Şimdi 1915 Çanakkale Köprüsünün ayakları yükselmeye başlasın daha çok kıskanacaklar.”

“İÇİMİZDEKİ HOLLANDALILAR”

“AB ve bazı Avrupa ülkeleri Bakanları telefonda bana Hollanda’nın yaptığı şeyin doğru olmadığını söylemelerine rağmen, açıklamalarında Hollanda’yı savunuyorlar. Nedeni Hristiyan dayanışması. Ama yanlışı kim yaparsa ona göre değerlendirmeleri lazım. Bu olay Türkiye’de veya Rusya’da olsa aynı şekilde karşılar mısınız?

Türkiye geleceği ile ilgili bir karar verecek. Bugünkü sistemle iyi yerlere gitmek mümkün değil. Sistem değişikliğine gitmezsek, yarın öbür gün iktidar olmadığı takdirde krizler olur. İki başlı sistemle başarılı olmak mümkün değil. Atatürk Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya çıktığında neden yalnızlaştırıldı. İki tane aynı yetkilerle donanan bir sistemle olmaz. Koalisyon yönetimiyle başarıya ulaşılmaz. Her koalisyon felaketle sonuçlandı. Deniz Baykal ve ona benzer çok önemli birçok Bakan 3 aydan daha az süre görevde kalabildi. Kimsenin aklına yeni sisteme geçince demokrasiden uzaklaşacağımız falan gelmesin. Biz güçler ayrılığı tam manasıyla uygulansın diye referanduma gidiyoruz. Yeni sistem antidemokratik bir sistem değil. Sivil demokrasiye geçmemiz lazım. Yeni sistemle Cumhuriyet elden gitmez. Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar Cumhuriyet için ne yaptın? Bu ülkeyi Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmamız lazım. 10. Yıl marşında bu ülkeyi demir ağlarla ördük deniliyor ama o günlerden biz iktidara gelene kadar ne kadar demir yolu yapılmış. Biz öyle bir denge oluşturuyoruz ki hiçbir güç politize olmayacak. HSYK üyeleri, parlamentoda anti politik kişilerin oluşturacağı konsensüs ile atanacak. Diktatörlük gelmiyor. Yargı elden gitmiyor. Bu sistemde en fazla iki defa seçilebilirsiniz. Kimse vatandaşı salak yerine koymasın. Vatandaş neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Biz MHP ile enine boyuna bu maddeleri müzakere ederek hazırladık. Keşke CHP de aramızda olsaydı ama o erken ayrıldı. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye’nin sigortasıdır. Neden PKK’nın ve FETÖ’nün hayır diye bağırdığı yerde hayır diye bağırılıyor. Demirel de, Özal da Erbakan da, Muhsin Yazıcıoğlu da başkanlık sistemine geçmenin en faydalı şey olacağını söylediler. Hayır diyene de saygımız var. Ama şu anki ikili sistemle Türkiye’nin ileri gitmesi imkânsız.”

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuşmasından sonra Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Bakan Çavuşoğlu’na sahnede hediye takdiminde bulundu. Hediye takdiminden sonra Bakan Çavuşoğlu, programa katılan, Turizmciler, Muhtarlar ve STK Temsilcileri ile fotoğraf çektirdi.

Engin Ören – Yıldız Sağlam

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech