Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Türk Tabipler Odası ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı’nda program gerçekleştirdi.

Türk Tabipler Birliği Çanakkale Tabip Odası Başkanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı programına, sabah saat 09:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne çelenk koyarak başladı. Programa Türk Tabipler Birliği Çanakkale Tabip Odası, tam kadro katılırken Çanakkale Belediyesi’ni temsilen Dişhekimi Bilge Şimşek katıldı. Atatürk ve Şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

“14 YILDIR UYGULANAN SAĞLIK POLİTİKALARINA HAYIR”

Türk Tabipler Birliği Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy yaptığı konuşmada; “OHAL sürecinde şu ana kadar 2761 hekim ihraç edildi. Emeğin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın ve iyi hekimlik değerlerinin savunucusu olan meslektaşlarımızın hastalarına ve öğrencilerine bir an önce kavuşabilmeleri, 14 Mart Tıp Bayramında öncelikli talebimizdir. Her şeye rağmen ‘Hekim-Emekli Hekim’ ücretleri ile ilgili önerilerimizi de içeren çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ‘Fiili Hizmet Zammı Yasa Tasarısı’ ve sağlıkta şiddetle ilgili Türk Ceza Kanununa bir madde eklenmesi taleplerimizi yükseltiyoruz. İş güvencesi ve insanca çalışma koşulları, sağlık hakkı, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için 14 yıldır uygulanan sağlık politikalarına hayır diyoruz. 14 Mart’ın, tüm kötülüklere ve haksızlıklara karşın iyilik, dostluk ve dayanışmanın, gelecek güzel günler ve barış içinde bir yaşam için yeni bir başlangıcın ilk adımı olmasını diliyoruz” dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN KUTLAMALARINA YOĞUN KATILIM

Bu programın ardından saat 10:30’da başlayan Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün programına ise Çanakkale’deki tüm kamu ve özel hastaneler katıldı. Çok sayıda STK Temsilcisi ve sağlıkçının da yer aldığı program, katılan tüm hastanelerin sırasıyla Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

“FEDAKÂRLIKLARDAN KAÇINMAYACAĞIZ”

Çanakkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Ünsal, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Tıp mesleği insanı sağlıklı yaşatmayı acısını azaltmayı ve daha iyi bir yaşamı insanlığa sunmayı amaç edinmiş kutsal, saygın, onurlu ve aynı zamanda büyük özveri gerektiren bir meslektir. Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görevimizin başında olmaya daima devam edeceğiz. Biz sağlık çalışanlarının da sorunları var. Bu sorunlarımızı, tüm sağlık camiası olarak bir araya gelebilirsek çok daha kolay çözebileceğimize, diyalog ve iş birliği ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk kalmayacağına inanıyoruz. İnsanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük fedakârlıklarla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveri ile çalışan hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz, memurlarımız, paramediklerimiz, acil tıp ve diğer sağlık teknisyenlerimiz, teknikerlerimiz, henüz mesleğe atılmamış öğrenci kardeşlerimiz olmak üzere tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlarım.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ

Dr. Ünsal’ın konuşmasının ardından programa katılan tüm sağlık çalışanları ‘Sağlık Çalışanları Sağlık İçin Yürüyor’ kampanyası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndan Golf Çay Bahçesi’ne kadar Kordon boyundan yürüdü. Golf Çay Bahçesine varıldığında orada bekleyen İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, yürüyüşe katılanlara ve orada bulunan kentlilere fidan hediye etti.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech