Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turan “En İyi Cevap Birlik Olmak”

Turan “En İyi Cevap

Turan “En İyi Cevap Birlik Olmak”

Çanakkale Zaferi’ni anma törenlerine bu yıl Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temel atma töreni de eklenecek. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan konuya ilişkin açıklamasında, törenin önemini vurgulayarak bütün siyasileri Çanakkale’ye davet etti.

Turan, “Çanakkale Zaferi, istiklal tarihimizin her anında izi olan eşsiz bir destandır. Milletimiz, kendisine diz çöktürmek isteyen düşmanlara karşı yokluklar içerisinde bir mücadele verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan bu zafer, üzerinde yaşadığımız toprakların bize yeniden vatan olmasını sağladı. 102 yıl önce kazanılan bu tarihi zafer, hâlâ bir rehber işlevi görüyor. Bu sene kutlayacağımız yıldönümü, öncekilerden farklı bir nitelik arz ediyor. Sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin de sembolü olmaya aday 1915 Köprüsü’nün temel atma töreni gerçekleşecek. Köprü, dünyanın en uzun asma köprüsü olmasının dışında Ege Bölgesi’ni Trakya’ya ve Avrupa’ya bağlamasıyla da bölgenin ticaret hacmini artıracak, ulaşımı rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Hollanda’ya karşı birlik ruhunun da ancak Çanakkale’nin tarihinde bulunabileceğini söyleyen Turan, “Temel atma törenine, Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız da katılacak. Bütün milletimize ait olan bu tarihi gururu beraber yaşamamız gerektiğine inanıyorum. Bundan dolayı bütün siyasi parti genel başkanlarımızı, bütün bakanlarımızı, bütün milletvekillerimizi 18 Mart’ta Çanakkale’ye davet ediyorum. Küresel operasyonlarla üzerimize gelinen böylesi zorlu bir süreçte Çanakkale gibi tarihi bir değerde buluşmak, birlik ve beraberlik ruhunun pekişmesini sağlayacaktır. Siyasi görüş farkımız ne olursa olsun, söz konusu milletimizin istiklali olduğunda hepimizin bir arada durması gerekiyor. Bu konuda Çanakkale en doğru istikamettir. Çanakkale’den verilecek birlik görüntüsü, aynı zamanda Hollanda’ya verilecek en iyi cevap da olacaktır” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech