Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Daniş, sektör temsilcileri ile buluştu

Daniş, sektör temsilcileri ile

Daniş, sektör temsilcileri ile buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Ticaret Borsası’nda sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Çanakkale Ticaret Borsasında sabah saat 10:00’da başlayan toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve Meclis Başkanı Abdullah Deniz, TARIM-KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale’deki bazı STK, Oda ve Sektör Temsilcileri katıldı. Tarımsal işletmelerin parçalı ve küçük yapısı, arazi toplulaştırmadaki son durum ve karşılaşılan sorunlardan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile ilgili sorunlara, bilinçsiz gübre kullanımından, Çanakkale limanından yaş meyve-sebze ihracatına kadar bütün gelişmeler toplantıda değerlendirildi.

Toplantıda 14 maddelik bir gündem ele alınırken, tüm katılımcılar söz alarak sektörleri ile alakalı sıkıntı, şikâyet, talep ve önerilerini Bakan Yardımcısı Daniş’e iletme fırsatı buldu. Daniş’in ise en çok üzerinde durduğu konu, Çanakkale’nin gıda ürün yelpazesinin genişletilmesi ve markalaşma oldu. Çanakkale’nin ürün üretiminin 4-5 ayla sınırlı kaldığını belirten Daniş, “İhracatçının dikkatini çekmek için bu üretim süresini en az 9-10 aya çıkarmamız lazım” dedi. Çanakkale’de lojistik alt yapının az olduğunu belirten Daniş, Dış Ticaret Temsilcilikleri, Gümrük ve Tercümanlık Merkezlerinin kentte bulunmamasının da üreticinin ürünün pazarlaması noktasında büyük bir eksikliği olduğunu belirtti. Tarımsal faaliyetlerin süresinin uzatılmasında seracılık yönteminin daha yoğun olarak kullanılmasını isteyen Daniş, bu alanda geçen yıla oranla bu yıl daha rahat bir bürokrasi olduğunu ve gerekli desteklerin sağlandığını söyledi.

AR-GE VE E-TİCARET ÇOK ÖNEMLİ

Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş; “Bakanlığın her konuda uzmanlaşmış kurumları ve enstitüleri mevcut. Çanakkale’de hangi sektörün nasıl bir ihtiyacı varsa bu kurumlarla iletişime geçerek taleplerini belirtebilir. Ar-Ge konusunda ÇOMÜ’nün desteğiyle güzel çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum. Kredilere ulaşım noktasında sıkıntılar var. Bu konuda oluşan tüm talepleri destekleme kapsamına alabiliriz. Markalaşma ve farkındalık oluşturma noktasında çalışmalara hızla devam etmeliyiz. Ayrıca E-Ticaret ile Çanakkale gıda ürünlerinin satış ve pazarlamasının yapılması çok önemli. Ezine Gıda İhtisas, bölge açısından çok önemli. Birçok sektörü bir çatı altında topladı. Bu oluşumu iyi kullanmalıyız. Ezine Gıda İhtisasta sürdürülebilir enerjinin kullanılması ve bu konuya ağırlık verilmesi de çok önemli. Bu tarz toplantıların sayısı artmalı. Bu toplantıların bazılarını Ankara’da da yapabiliriz. Bundan sonraki toplantılarda ilçelerden de katılımın yoğun olması, hepimizin faydasına olur. Dersimize iyi çalışırsak Çanakkale olarak karlı çıkarız” dedi.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, bu toplantıların gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ve sayısının artmasını istediklerini belirterek, Çanakkale Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteklerinden çok memnun olduklarını söyledi. Üzen ayrıca, 4-5 Mayıs tarihlerinde Çanakkale’de yapılacak olan Ulusal Peynir Çalıştayı kapsamında kentteki her kurumun elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech