Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Katılım Büyük Buluşma

Büyük Katılım Büyük Buluşma

Büyük Katılım Büyük Buluşma

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarının düzenlediği Büyük Kadın Buluşması, Ayvacıklı depremzedelerin de katılımıyla hafta sonu gerçekleşti. Buluşmaya çok yoğun bir katılım oldu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Çanakkale Milletvekilleri Av. Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Nejat Önder ve CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş ile çok sayıda partilinin katıldığı programa katılım yoğun oldu.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ayvacıklı depremzedelerle yakından ilgilenerek; “Her zaman yanınızdayız” dedi.

EN İYİ KADINI KADIN ANLAR

Programda ilk olarak konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, depremzede kadınlara seslenerek;  “Sizin derdiniz hepimizin derdidir, siz bir ‘of’ çektiğinizde biz de derinden hissediyoruz. Çünkü en iyi kadın kadını anlar. Kadın taşıyan, çözüm bulan ve hayata can verendir. Toplumun yarısını oluşturan kadınlar eşit ve özgürce hayata katılmazlarsa o toplum kalkınabilir mi? Atatürk birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza medeni ve siyasi hakları vermiştir. Aklı başında herkes kirli ellerini kadının üzerinden çekmelidir. Biz kadınlar gerektiğinde en mücadeleci insanlarız. Ülkemiz yangın yerine çevrildiğinde, hayatımıza müdahale edildiğinde, bizi yok saydıklarında, ayrıştırmak istediklerinde ayağa kalkarak hayır demeyi biliriz. Kadın ve erkeğin Cumhuriyet ışığında, Atatürk yolunda, özgürce yürümeleri dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum” dedi.

“HER KADIN EMEKÇİDİR”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, toplantının 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle tertip edildiğini ve hafta sonuna denk getirildiğini belirterek, “Emekçi Kadınlar Günü şeklinde bir ifade kullanmayı uygun bulmuyorum, çünkü emekçi olmayan kadın olamaz. Her kadın emekçidir. Kadın üretimi ifade eder. Toprak ana gibi, kadınlar da topluma insan yetiştirir. Sırtında çocuğu ile çapa yapar. Çocuklarının eğitimi içi çaba sarf eder” dedi. Ayvacık’ta yaşanan depremle ilgili yaşanan süreç ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Gökhan, “Her zaman yanlarındayız, elimizden geleni yaparız. Endişe etmesinler” diye konuştu.

DEPREMZEDELER BEKLEDİĞİNİ BULAMADI

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “ Çanakkale’de doğmadım, ama hepimizin yüreği aynı şey için çarpıyor. O da aydınlık bir Türkiye’dir. Çanakkale Şubat ayından beri üst üste acılar yaşadı, 500’e yakın ev depremde hasar gördü. 2 bin insanımız mağdur oldu. Onlar haklı olarak bu ülkenin vergisini veren yurttaşları olarak devletin el uzatmasını beklediler. Devlet bizi bu kış gününde açta, açıkta bırakmaz dediler. Ama maalesef beklentilerini bulamadılar. Maalesef devlet onlara bir konteynere üç aileyi tıkıştırmayı buldu. Ama ne mutlu bize ki o günden bu güne CHP ve belediye başkanlarımız o bölgeye aktı, katkı sunmaya çalıştılar. Kimseyi ayırmamak, ötekileştirmemek lazım. Ama maalesef biz bunu bu iktidardan göremiyoruz. Kadınlar Günü’nü kutladık. Yapamadıklarımızı konuşmak için kıymetli bir gündü. 2017 Türkiyesi’nde kadınlar hala yok sayılıyoruz, hala ikinci sınıf görülüyor ve şiddete uğruyoruz. Hala cinayetlere kurban gidiyoruz. Ama bakınca yasalar var. Eşittir diyor. Ama devleti yönetenlerin söylemlerine bakıyoruz, maalesef öyle değil. Ne diyorlar? Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyor biri, diğeri kadınlar evin süsüdür diyor. Hamile, hamile sokağa çıkmasın, kahkaha atmasın diyor. Yani kısaca bize kadın görünmez olsun, evinde otursun, çocuk doğursun diyorlar. Sonra aile kutsaldır diyorlar. Hepimizin ailesi var. Onlar sanıyorlar ki biz doğurganız diye bu bizim yumuşak tarafımız olsun diyorlar. Biz kadınlar her zaman korkusuzca vatanımızı savunmak, yuvamızı ayakta durmak adına hep öndeyiz, elbette ailemiz çok kıymetli” dedi.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer de kadınların iş hayatında uğradığı haksızlıklarından birini yaşadığını ve 11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül zamanında atanamadığını hatırlattı.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech