Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Flört Şiddeti Tırmanıyor

Flört Şiddeti Tırmanıyor Çanakkale

Flört Şiddeti Tırmanıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (KAM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ‘Flört Şiddeti’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

ÇOMÜ Haber’den Eylem Tuna Çoban’ın haberine göre Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kadın Araştırmaları Merkezi (KAM) Müdürü Doç. Dr. Gülgün Yazıcı, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“İNSANCA YAŞAYACAKLARI BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Gönül isterdi ki bugün kadınlarla ilgili güzel haberler verelim. Gönül isterdi ki kadınların bugün sporda, sanatta bilimde kazandıkları başarıları konuşalım. Onların daha müreffeh bir hayat yaşamaları için neler yapıldığından bahsedelim. Ancak maalesef kadınlar adına bu 8 Mart’ta da konuşacak farklı bir şey yok. Yine pek çok kadın öldü. Yine pek çok kadın acı çekti. Yine pek çok kadın tacize, tecavüze, istismara, şiddete maruz kaldı. Yine pek çok kadın eğitim hayatından alınarak çocuk yaşta evlendirildi. Manzara yine karanlık. Yine iç karartıcı. Ancak bütün bu karamsar tabloya rağmen vazgeçmiyoruz ve kadınlar için daha aydınlık, daha eşitlikçi, daha insanca yaşayacakları bir gelecek oluşturmak adına hep birlikte çalışmaya, hep birlikte çabalamaya devam ediyoruz. KAM olarak kurulduğumuz günden itibaren bir araştırma merkezi olduğumuzun bilinciyle, bir eğitim kurumu olduğumuzun bilinciyle hareket ettik. Hedefimiz öncelikle kendi önümüzdeki kadın problemleri oldu. Üniversitemizin kadınlarının gerek öğrencilerinin, gerek akademik personelinin, gerek idari personelinin sorunlarını ele alamaya çalıştık. Bugün bizi yalnız bırakmayarak bu salonu tıklım tıklım doldurarak ne kadar doğru bir problemi ele aldığımızı bize bir kez daha gösterdiniz. Şiddet deyince şiddetin çok fazla çeşidi olduğunu biliyoruz. Artık şiddet deyince sadece fiziksel şiddeti aklımıza getirmiyoruz. Bazen şiddet sevgi maskesi altında kendini gösteriyor ve çok daha yaralayıcı, çok daha can acıtıcı olabiliyor. O yüzden biz gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesini çok önemsiyoruz.”

Doç. Dr. Gülgün Yazıcı’nın konuşmasının ardından Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi’nin yönettiği; Psikiyatrist Doç. Dr. Demet Güleç Öyekçin, Psikolog Serdar Topal, Avukat Şennur Tarak’ın panelist olarak katıldığı panele geçildi.

GENÇLER ARASINDA FLÖRT ŞİDDETİ %55’E KADAR ÇIKIYOR

Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, dünyada yapılan araştırmalara göre gençler arasında yüzde 10 ile 55 arasında flört şiddetine maruz kaldığının altını çizdi, gençlerin bunun farkında olmadığına, bunun bir sevginin göstergesi olarak gördüklerine dikkat çekti.

TEHDİT, KISITLAMA VE BASKI ŞEKLİNDE ORTAYA ÇIKIYOR

Psikolog Serdar Topal, flört şiddetinin ne olduğunu, nasıl ortaya çıktığını, nasıl yaşandığını ve başa çıkmak için neler yapmak gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Flört şiddetinin son zamanlarda hayatımızın içinde çok yoğun yaşandığını ve bunun çoğu zaman farkında olunmadığının altını çizdi. Flört şiddeti, flörtün başlamasıyla ortaya çıkan ve romantik ilişkilerde görülen şiddete flört şiddeti diyoruz diyen Topal,  tehdit, kısıtlama ve baskı şeklinde ortaya çıktığını dile getirdi.

 YASAL OLARAK HAKLARINIZIN BİLİNCİNDE OLUN

Avukat Şennur Tarak ise kanundaki düzenlemeler hakkında bilgiler vererek, yasal olarak bireylerin haklarını nasıl arayacağının bilincinde olmalarının çok önemli olduğunu vurguladı ve şiddete maruz kalanların neler yapması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Panel sonrasında Mete Gökçe’nin yönettiği Barış Korosu ile bir Koro Terapisi yapıldı. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech