Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp Haftası Hekim Fotoğrafları İle Başladı

Tıp Haftası Hekim Fotoğrafları

Tıp Haftası Hekim Fotoğrafları İle Başladı

TTB Çanakkale Tabip Odası(ÇTO) 14 Mart Tıp Haftasını doktorların çalışma yaşamlarını anlatan fotoğraf sergisi ile açtı. Açılışta konuşan ÇTO Başkanı Güleda Erensoy, Türk Tabipler Birliği tarafından sunulan 4 talebi sıraladı.

14 Mart Tıp Hastası dolayısı ile ÇOMÜ Fotoğraf Kulübü öğrencilerinin doktorların çalışma koşullarını yansıtan fotoğraf sergisi Korfmann Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sergiye, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek ve CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş da katıldı. Erensoy, yaptığı açılış konuşmasında Tabipler Birliği tarafından sunulan dört talep maddesini sıraladı. Erensoy’un ardından ÇTO Tıp Öğrenci Kolundan Ayla Fasıl tıp öğrencilerinin sorunlarını aktardı.

Erensoy talepleri sıraladığı konuşmasında; “14 Mart Tıp Haftasına girerken Türk Tabipler Birliği’nin dört talebi vardı. Bunların içerisinde açığa alınan meslektaşlarımızın görevine geri alınması talebimiz var.  Bu noktadan hareketle OHAL’e hayır diyoruz. Çünkü ihraç edilen hekimlerin tekrar mesleklerine dönmeleri için dava açmaları hakları bile OHAL koşullarında kapatılmış durumda. Hiç kimse kendisinin suçsuz olduğunu kanıtlayamaz halde. İhraç edilen tüm hekimlerin her koşulda tekrar görevlerine geri dönmesini istiyoruz. İkinci talebimiz devlet hastanelerinde yaşadığımız performans sistemine karşı. Hasta sayısının çok yoğun ve poliklinik sayılarını az olmasına karşın beş dakikada muayeneye hayır ile kendimizi ifade ediyoruz. Performans sisteminin bu hali ile hekimlik hizmetinin kalitesini düşürdüğünü söylüyoruz. Üçüncü olarak güvencesiz ve yetersiz ücretlendirmeye hekimler açısından hayır diyoruz. Dördüncü olarak sağlık sisteminde çok ciddi bir sorun olan sağlıkta şiddete hayır diyoruz. TTB’nin sağlıkta şiddet yasası olarak sunduğu bir yasamız var. Bu yasanın Sağlık Bakanlığı tarafında kabul edilmesini istiyoruz. Bu talepler doğrultusunda Tıp Haftasına girdik” dedi.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech