Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaşdemir: Tarihi Yeniden Ayağa Kaldırıyoruz

Kaşdemir: Tarihi Yeniden Ayağa

Kaşdemir: Tarihi Yeniden Ayağa Kaldırıyoruz

Vali Orhan Tavlı ile Gelibolu Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Bigalı Köyü’nde yer alan ve uzun bir aradan sonra Alan Başkanlığı tarafından restorasyonuna başlanan Atatürk Müze Evi’nde inceleme yaptı.

Çanakkale Kara Savaşları’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı’yken 19’uncu Tümen Karargâhı olarak kullandığı Bigalı Köyü’ndeki ‘Atatürk Evi Müzesi’ restore edilmeye başlandı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Orhan Tavlı ve Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile birlikte yaptığı incelemenin ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında Atatürk Evi’nin ekim ayında yeniden ziyarete açılacağını kaydetti.

2 yıl önce restorasyon amacıyla kapatılan ve şubat ayında restorasyon çalışmalarına başlanan ‘Atatürk Müzesi Evi’ni 1980’li yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırıp müze haline getirildiği biliniyor.

Vali Orhan Tavlı ile birlikte restorasyon halindeki müzede açıklama yapan Başkan Kaşdemir, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karargâh olarak kullandığı Bigalı Köyü’ndeki Atatürk Müze Evi’ndeyiz. Uzun zaman hizmette olan bu binada zamanla bozulmalar meydana gelmiştir. İhalesi yapıldı. Şuan sizin de gördüğünüz gibi restorasyon çalışması devam ediyor. İnşallah planlanan ekim ayında biter. Hızlı bir şekilde içerisini de tanzim edip teşrifatını bitireceğiz. Burası, en çok ziyaret edilen noktalardan bir tanesidir. Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı içerisindeki bütün alanlarda çalışmalar devam ediyor. Burası hepinizin de malumu üzerine Türkiye’nin gözbebeği gibi koruduğu ve değer verdiği bir yer. Tarihi yeniden ayağa kaldırmak ve insanlarımızın ziyaretine sunmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Gazi Mustafa Kemal; Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Çanakkale Savaşları’nın da büyük kumandanı ve kahramanıdır. Anafartalar Kahramanı’dır. O nedenle burası daha önemli ve anlamlı hale geliyor. Biz de bu duygularla hızlı bir şekilde burasını bitirip içerisindeki teşrifatı tamamlayıp hizmete sunmak istiyoruz.”

“BÖLGEYİ DAHA ÇOK TANITMAK İSTİYORUZ”

Vali Tavlı’nın desteğini de vurgulayan Kaşdemir, “Burada en başta, tabii ki hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Destekleriyle bu ecdat yadigârı, tarihimiz için çok önemli olan yerleri daha anlamlı ve güzel hale getirerek burada daha çok insanımızın gezmesini sağlamak ve bu bölgeyi daha çok tanıtmak istiyoruz.”

KAŞDEMİR’DEN 18 MART ÇAĞRISI

“18 Mart da yaklaşıyor. 18 Mart törenlerine de buradan tüm halkımızı davet ediyoruz. Törenlerin sonrasında da tarihi yarımadaya Çanakkale savaşlarının yaşandığı, Çanakkale destanının yazıldığı bu topraklara tüm halkımızı davet ediyoruz. Onları burada misafir etmekten de büyük onur duyacağız.” dedi.”

Vali Tavlı ve Başkan Kaşdemir ve Başkan Ejder, incelemenin ardından Bigalı Köyü kahvesinde çay içerek köylülerle sohbet etti.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech