Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özen; “Kutlamalar araçsallaştırılıyor”

Özen; “Kutlamalar araçsallaştırılıyor” Memur-Sen

Özen; “Kutlamalar araçsallaştırılıyor”

Memur-Sen Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile Polis evinde kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinliğinin ardından açıklama yapan Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen, “Kutlamalar araçsallaştırılıyor” dedi.

Memur-Sen Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile Polis evinde kahvaltı etkinliğinde bulundu. Etkinlikte kadın kolları ile bir araya gelen Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen; “Peygamber Efendimizin ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek övdüğü kadınlarımız zorlu bir çalışma hayatı içindeler. Bu anlamlı günde bir günümüzü onlara ayırarak burada toplandık.  Kadınların iş dünyasında karşılaştıkları zorlukları giderebilmek için elimizden geleni yaptık. Çalışma hayatında kadınlar için pozitif ayrımcılık olması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca dün Ankara yolunda trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İl Başkanı Suat Özen etkinliğin ardından yaptığı basın açıklamasında “Tarihsel arka planı itibari ile emeklerine sahip çıkmak için ABD’de greve giden 126 kadın dokuma işçisinin ölüm yıldönümü olan bugünün, hafızalarımızda kadın, emek, hak mücadelesi ve acı kavramları arasında kurduğu ilişkiyi önemli buluyoruz. Dünya Kadınlar Günü, seküler ideolojik çevrelerce ‘Kimsenin namusu değilim’ ‘Bedenim Benimdir’ ‘Sokağa Çık Özgürleş’ söylemiyle araçsallaştırılmakta, hatta ‘Jineoloji Atölyelerinde’ ve toplum mühendisleri tarafından muteber kadın kimliği dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Bu vesile ile dünya kadınlar gününe yönelik yaklaşımın, yeni bir paradigma çerçevesinde tartışılması gerektiğine inanıyoruz”  şeklinde ifadelerde bulundu.  Açıklamanın ardından kadın üyelere karanfil hediye edildi.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech