Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kepez Bebek Emzirme Kabinlerinin Açılışı Yapıldı

Kepez Bebek Emzirme Kabinlerinin

Kepez Bebek Emzirme Kabinlerinin Açılışı Yapıldı

Kepez Belediyesi bebek bakım ve emzirme kabinlerinin açılışı, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan tarafından yapıldı. Açılışa eski AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu da katıldı.

Kepez Belediyesi Hizmet Binası karşında ve Hamidiye Mahallesi İrtibat Bürosu yanına yerleştirilen Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri 8 Mart itibariyle halkın hizmetine açıldı. Kabinlere girişler şahsa tahsis edilen özel bir kart sistemi ile yapılacak. Anneler, kabinleri kullanmak için gerekli olan kart başvurularını Kepez Belediyesine yapabilecekler. Türkiye’de de hangi noktada bebek emzirme kabini varsa oralara da bu kartlarla girebilecek çocuklarını rahatlıkla emzirebilecek ve çocuklarının bezlerini burada değiştirebilecekler. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Bebek Bakım ve Emzirme Kabinlerinin halkımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Bebek emzirme kabininin açılış kurdelesi Kepezli iki anneyle birlikte kesilerek halkın hizmetine açıldı.

“KADINLARIN EKSİKLERİ VAR”

Açılış törenine katılan 22. dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu yaptığı konuşmada pozitif ayrımcılık yasası değinerek; engellilerin de sağlıklı vatandaşlar gibi yaşamlarını sürdürebilmesi gerektiğini açıkladı. “Herkesin bir engelli arkadaşı olsun” diyen Hıdıroğlu; bebek emzirme odalarının da sosyal sorumluluk konusunda belediyelerin önem vermesi gereken konulardan biri olduğunu söyledi. Hıdıroğlu; “Dünya kadınlar günü vesilesiyle bugün burada olmak anlamlı ama bence kadınların biraz kendilerine sahip çıkmaları konusunda eksiklikleri var. Bundan sonra kadınlar kendi işlerini ve organizelerini yaparak toplum içinde daha fazla yer alması biraz da kendilerine bağlı.” diyerek konuşmasını sonlandırmasının ardından Mutan’a plaket takdim etti.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech