Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadınlar Tuzağa Çekiliyor”

“Kadınlar Tuzağa Çekiliyor” CHP

“Kadınlar Tuzağa Çekiliyor”

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü dolayısı ile Merkez İlçe Binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Ümmühan Erdem, tarafından yapılan açıklamada kadınların Anayasa paketi ile geri dönüşü olmayan bir tuzağa çekildiği ifade edildi.

Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Erdem, tarafından yapılan açıklamada son dönemde kadın cinayetleri ve çocuk istismarında ki artışa dikkat çekildi. Erdem, “Yaşanan artışlara karşı yapılacak referandum oylamasında kadınların kararı hayır olacak” dedi.

Öncelikle laikliğe vurgu Erdem ilk olarak; “Emeğimiz, özgürlüklerimizin bugüne dek kazanılmış her türlü haklarımızın ötesinde Laik Demokratik Cumhuriyetimiz ve Ülkemiz tehdit altında. Terör, şiddet, işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik gibi sorunlar ve zorluklarla dolu ülke gündeminde hiç yeri yokken, 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemi altında ancak gerçekte bir rejim değişikliği oylamasına gidilmektedir. Biz Kadınlardan Cumhuriyetle tanıştığımız Laik yaşamdan, çağdaş ve eşit birey olma yolunda kavuştuğumuz kazanımlarımızdan, zorlu mücadelelerle geliştirdiğimiz haklarımızdan vazgeçmemiz isteniyor” diye konuştu.

“CİNAYET VE İSTİSMAR ARTTI”

Son yıllarda yaşanan kadın cinayet ve istismar oranındaki artışa dikkat çeken Erdem; “15 yıldır söylemleri ve politikaları ile kadını iş ve sosyal yaşamdan uzaklaştırmayı hedefleyen kadına yönelik şiddeti besleyen, tacizi, tecavüzü yok sayan %1400 oranında artan kadın cinayetlerini görmezden gelen siyasi iktidar. Kadının adının olmadığı Anayasa paketi ile geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine bizleri çekmek istemektedir. Son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu zorla evlendirilmiş son 15 yılda çocuklara istismar %434 artmıştır. Artık çocuk gelinler, çocuk işçiler olmasın Tarikat yurtlarında çocuklarımız yanmasın, tacize tecavüze uğramasın. Kadınların kararı hayır” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech