Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırık Küp Kafaları Karıştırdı

Kırık Küp Kafaları Karıştırdı

Kırık Küp Kafaları Karıştırdı

Kanalizasyon yapımı dolayısıyla Dardanos’ta altyapı çalışmaları devam ediyor. Önceki gün çalışma yapan ekipler, boru döşemek için kanal açarken bir küpe rastladılar.

Tarihi küp ortaya çıkınca kazı çalışmaları durduruldu. Resmi yazışmaların ardından Salı günü Arkeoloji Müzesi yetkilileri, küpün bulunduğu yerde gerekli inceleme ve araştırma yaptı. Dardanos Denizkent’te bulunan küp, ilk fotoğraflarda bir bölümü sağlam görülüyor.

Aynı gün öğleden sonra küpün ortaya çıktığı yere gidildiğinde arkeolog gözetiminde küpün kırılarak içindekilerin dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Küpün içinden kemik parçaları ile minyatür çömlek eşyalar çıktı. Çalışmalar hakkında yetkililer bilgi vermezken, küpün neden kırıldığı, bütün olarak nasıl çıkarılamadığı, küpün içinden çıkarılan eşyaların hangi dönemlere ait olup olmadığının araştırılıp araştırılmayacağı akıllarda soru işaretine neden oldu.

Öte yandan kanalizasyon çalışmaları devam ederse tarihi küpün bulunduğu yere, kanalizasyon bacası yerleştirileceği öğrenildi.

Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech