Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TYBD’den Çanakkale’de Şehir Toplantısı

TYBD’den Çanakkale’de Şehir Toplantısı

TYBD’den Çanakkale’de Şehir Toplantısı

Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD) “Şehir Toplantıları” kapsamında bir toplantı da haftasonu Çanakkale’de gerçekleştirdi.

Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından yoğun bakım branşının geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve alanlarındaki yeniliklerin hekimlere aktarılması amaçlarıyla düzenlenen “Şehir Toplantıları” kapsamında dün Çanakkale’deydi. Çanak Otel’de gerçekleştirilen toplantıda böbrek hastalıkları ilgili yoğun bakımlarda ve diğer durumlarda karşılaşılan konular tartışıldı. Konuşmacıların bilgi paylaşımlarıyla süren toplantıda, böbrek hastalıklarının nedenleri ve korunma yolları irdelendi. Toplantı, yaklaşık 4 saat sürdükten sonra sorular yanıtlanarak sonlandırıldı.

Türk Yoğun Bakım Derneği Şehir Temsilcisi Uzman Dr. Azem Ülkü, “Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından her yıl büyük bilimsel kongreler yapılıyor. Bu yıl da Mayıs ayında İstanbul’da uluslarası olarak yapılacak. Faaliyetlerin yanı sıra bazı şehirlerde ‘Şehir Toplantıları’ adı altında toplantılar düzenleniyor. Şimdiye kadar Kayseri, Adana, Konya gibi birçok şehirde yapıldı. Bu toplantılardan biri de Çanakkale’de bugün gerçekleştiriliyor. Öncelikle Türk Yoğun Bakım Derneği’nin böyle bir bilimsel toplantıyı Çanakkale’de yapmalarından dolayı kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Hocamıza İzmir’den geldikleri için teşekkür ediyorum.”dedi.

Çok aktif bir dernek olduklarını ifade eden Türk Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar; “Türk Yoğun Bakım Derneği 40 yıllık bir dernek. Yıl içinde çok sayıda bilimsel ve eğitim faaliyetleri yapıyor. Bu aktivitelerin bir tanesi de ‘Şehir Toplantıları.’ Bugün bir şehir toplantısı daha gerçekleştirmek üzere Çanakkale’ye geldik. Multidsipliner bir toplantı bu… Derneğimiz Türkiye’de kendi alanındaki en köklü ve en yaygın ağa sahip dernek olduğu için toplantılar büyük ilgi görüyor. Bugün de burada büyük bir ilgiyle karşı karşıyayız, bundan mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Yıldız Sağlam – Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech