Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Miras Aldığımız Milli Ruha Sahip Çıkıyoruz’

‘Miras Aldığımız Milli Ruha

‘Miras Aldığımız Milli Ruha Sahip Çıkıyoruz’

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yayımladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Birinci dünya Savaşında Haydarpaşa’daki Dar-ül Fünun-u Osmani Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, savaş nedeniyle birliklere dağıtılmışlardır ve Çanakkale’de kahramanca savaşarak şehit düşmüşlerdir. Bu dönem okul ayrıca mezun verememiştir. Cesaret ve inançla yoğrulmuş bir milletin evlatları, 98 yıl önce, 14 Mart 1919 tarihinde, İstanbul’daki işgal kuvvetlerinin topları Tıbbiyenin üzerine doğrulttuğu bir günde, okulun iki kulesi arasına astıkları Türk bayrağıyla, işgale başkaldırışlarının da günüdür.

Ezelden beri hür yaşamış Milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu ‘Tıp Bayramı’… Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Sağlık Bakanlığımız ve tıp camiası bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak tıbbiyelilerden miras aldığımız milli ruha büyük bir onurla sahip çıkıyoruz. Türk milleti olarak  acılarla yoğrulmuş şanlı tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğun her zamankinden daha fazla farkındayız. Biz Buradayız. Dimdik Ayaktayız.

Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler ve sağlık çalışanları olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz. 1976’dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart’ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta ve bu hafta Tıp Haftası olarak kabul edilmektedir.

Şehitlerimizin kanları ile sulanan bu topraklarda Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılması için  98. yıl etkinlikleri, İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde tüm sağlık kuruluşlarıyla ortak bir komisyon kurularak gerçekleştirilecektir.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech