Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terzioğlu Camii İnşaatı Sürüyor

Terzioğlu Camii İnşaatı Sürüyor

Terzioğlu Camii İnşaatı Sürüyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde yapımı süren cami inşaatı devam ediyor. Terzioğlu Kampüs Camii’nin 15 Temmuz 2017’de tamamlanması bekleniyor.

Yapımına 2014 yılında Terzioğlu Kampüs Camii ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlanılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kampüs  Camii’nin kaba inşaatı ve minarelerinin yapımı tamamlandı.

25 bin m2 peyzaj alanı, 2 bin m2 müze alanı ve 6 bin m2 cami oturum alanı ile 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Terzioğlu Yerleşkesi Camii Demokrasi ve Birlik Beraberlik Günü olarak ilan edilen 15 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer; “Şu ana kadar yapılmış olan imalatların toplam bedeli yaklaşık 13 Milyon Türk Lirası, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Cami inşaatımıza yapmış olduğu yardım miktarı ise yaklaşık olarak 8 Milyon Türk Lirasıdır. Gerek camimiz için ayrılan ödeneklerin yetersizliği gerekse mevcut borcumuzdan dolayı inşaatımız oldukça yavaşladı. Camimizi tamamlamak için mevcut borcumuzla beraber 15 Milyon Türk Lirasına ihtiyaç duyulmaktadır” demişti.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech