Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son yolculuğuna uğurlandı

‘Eğilmeyen Bir Meslektaşı Kaybettik’

‘Eğilmeyen Bir Meslektaşı Kaybettik’

Trafik kazasında hayatını kaybeden Çanakkale’nin tanınmış gazetecisi Orhan Mutay, dün meslektaşlarının ve sevenlerinin katıldığı bir cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Gazeteci Orhan Mutay, yıllarını verdiği Olay Gazetesi önünde gerçekleştirilen anmanın ardından 18 Mart Camii’nde kılınan cenaze namazı kılındı. Gazeteci dostları; eğilmeyen, bükülmeyen, gazetecilik ilkelerine sadık kalan bir meslektaşlarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirtti.

İntepe Yenimahalle Mevkiinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Orhan Mutay, dost ve sevenlerinin katıldığı törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Gerçekleştirilen anmaya gazeteci dostları katılırken aynı zamanda gerçekleştirilen cenaze namazına AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, CHP Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Nejat Önder ve Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş’la bir çok sendika ve dernek temsilcisi katıldı.

Usta gazetecinin naşı, saat 12.00’da yıllarca emek verdiği Olay Gazetesi önüne getirildi. Gerçekleştirilen tören ve naşına konan karanfillerin ardından gazeteci dostlarından Sermet Atadinç meslektaşı Mutay’ın eğilmeyen bir gazeteci olduğunu belirterek; “Orhan, iyi bir gazeteci olduğu kadar aynı zamanda iyi bir insandı. İnsan odaklı gazetecilik konusunda gerçekten hepimize önemli katkılarda bulunmuştur. Geride çok önemli eserler bırakmıştır. Aynı zamanda mücadeleci, emekçi, kendi gerçekleri ve değerleri ile yaşamasını bilen direngen bir arkadaşımızdı. Hiçbir zaman için eğilmedi, bükülmedi, gazeteciliğin ilkelerine sonunda kadar sadık kaldı ve sürdürdü. Aynı zamanda iyi bir edebiyatçı ve şiir severdi. Gazetecilik başarıları her zaman anılarımızda yaşayacak” diye konuştu.

Buradan 18 Mart Camisine götürülen Mutay’ın naaşı, yoğun katılımla kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech