Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteci Orhan Mutay Vefat Etti

Çanakkale Basınının Acı Kaybı

Çanakkale Basınının Acı Kaybı

İntepe Yeni Mahalle mevkiinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Çanakkale’nin tanınmış gazetecisi Orhan Mutay’ın bir gün önce Facebook hesabında yaptığı paylaşım yürekleri dağladı.

Bir kişinin de yaralandığı kazada, Kanal 17’nin Genel Müdürlüğünü yapan, pek çok gazetede haber müdürlüğü yapan Gazeteci Orhan Mutay’ın vefat ettiği öğrenildi.

17 ZG 711 plakalı Mahir Binzet idaresindeki araç, Çanakkale-İzmir kara yolunun Yenimahalle mevkiinde kontrolden çıktı. Araç, yolun ortasındaki refüjü aşıp karşı şeride geçti. Yol kenarındaki tarlaya düşerek hurdaya dönen aracın sürücüsü Mahir Binzet yaralandı. Sürücünün araçta bir çocuk bulunduğunu belirtmesi üzerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri bölgede geniş çaplı tarama yaptı. Sürücünün belirttiği çocuk bulunamadı. Sürücü Mahir Binzet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Gazeteci Mutay ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla alakalı tahkikat sürüyor.

Kaza sonrasında Çanakkale’nin tanımış gazetecisi Orhan Mutay’ın da araçta olduğu ve yaşamını yitirdiği öğrenildi. Simavi döneminin Hürriyet Çanakkale Muhabiri, rahmetli gazeteci Turhan Narler’in yanında çalışan yılların gazetecisi Orhan Mutay (53) son olarak Çanakkale Olay Gazetesi kadrosundan emekli olmuş ve Kepez Beldesi’ne yerleşmişti.

Trafik kazasında yaşamını yitiren gazeteci Orhan Mutay’ın Façebook hesabından bir gün önce “Var mı ki; Tanrıdan yukarı, Mezardan aşağı? Toparlan ey ruhum gidiyoruz. Er ya da geç… Vakti… Saati geldiğinde sen yukarı, bense aşağı!…” şeklinde bir ileti paylaştığı görüldü. Gazeteci Mutay www.canakkalematbuat.com haber portalın da köşe yazılarını yazmaya devam ediyordu…

Aslı Yıldız – İHA

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech