Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bakanımızın Troia’yı Anlatmasını Bekliyoruz”

“Bakanımızın Troia’yı Anlatmasını Bekliyoruz”

“Bakanımızın Troia’yı Anlatmasını Bekliyoruz”

2018 Troya Yılı çalışmaları ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ardından ÇTSO Meclis Üyesi ve ÇATOD Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer, gazetemize değerlendirme yaptı.

Başbakan’ın önümüzdeki haftalarda daha net açıklamalarda bulunması yönünde ifadelerinin önemli olduğunu söyleyen Aydeğer; “Dünyanın en büyük turizm fuarlarından bir tanesi olan ITB Berlin Fuarı’nda Sayın Bakanımızın konu ile ilgili uluslararası kamuoyuna vereceği bir konuşmanın içerisinde yer almasını bekliyoruz” diye konuştu. Turizmin bu kadar gerilediği bir zamanda Troya Yılı’nın önemine değinen Aydeğer, gazetemize şu açıklamaları yaptı:

“2018 Troya Yılı’nın her şeyden önce başta Çanakkale’miz ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Bizlerde Başbakanımızın yapmış olduğu açıklamaları büyük bir heyecan ile izledik. Kendisinin de ifade ettiği üzere önümüzdeki hafta içerisinde bu konu ile ilgili daha net kesin açıklamaların yapılacağı yönünde bir ifade vardı. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından bir tanesi olan ITB Berlin Fuarı’nda Sayın Bakanımızın konu ile ilgili uluslararası kamuoyuna vereceği bir konuşmanın içerisinde yer almasını bekliyoruz.”

“ÇANAKKALE’NİN KATKILARI İLE BUGÜNLERE GELDİK”

“2018 Troya Yılı’nın oluşması ile ilgili başta Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamız ve ilgili Turizm Komitesi ve yine Sanayi Odamızın etrafında bu projeye başından beri destek veren yaklaşık 13 tane sivil toplum kuruluşu ve mesleki örgüt var. Bu organizasyonun var olması için kati desteklerini süreç içerisinde var ettiler. Aynı şekilde Çanakkale Valimiz, Belediyemiz, Kültür Turizm Müdürlüğümüz tarafından kamuoyu oluşması ve resmi başvuru gerçekleşmesi anlamında çok önemli katkıları oldu. Özellikle Ankara konusunda AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’ın Ankara’daki diplomaside çok engin bir şekilde konuyu ele alması ve orada liderlik sergilemesi sayesinde bugüne kadar geldik.”

“DÜNYADAKİ HERKES TROİA KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ”

“Var olan birçok olumsuzluklar ile anılan ve sıkıntı yaşayan turizm sektörünün tekrar harekete geçmesi için çok güçlü, dünyada doğrudan evrensel bir karşılığı olan stratejik bir iletişim aracına ihtiyacımız olduğundan bahsettik. Bu çerçevede 2018 yılı içerisinde büyük olasılıkla Troia Müzesi’nin açılışının gerçekleşeceği bu konunun dünyada çok önemli bir gündem heyecanı içerisinde yapılabileceğinden bahsettik. Dünyada arık turizm şekli değişti. Dünyada turizmin çok güçlü bir algı yönetimi ve bu algıyı destekleyecek sürdürülebilir etkinlikler ile şekillendiğinden bahsettik. Dünyada herkes Troia konusunda bilgi sahibi. Yüzde yüz karşılığı var ve dünyada ikinci marka değeri. Dünya medeniyet tarihinin en fazla referans gösterilen kültürel mirastır Troia.”

“ÜLKE İMAJININ GÜÇLENMESİNE OLANAK SAĞLAYABİLİR”

“Bir uluslararası tanıtımında ilk olarak Troia temasının işlenmesi. Başta Turizm Bakanlığımızın başında ve koordinasyonunda olduğu tepeden tabana onlarca Troia temalı kültür, sanat, eğitim, bilim, spor alanlarında etkinlikler düzenlenmesi ve son olarak da Troia’nın bir Anadolu destanı olduğunu ve bizin kültürel mirasımız olduğunu daha güçlü bir şekilde anlatabilmek için fırsat olarak görüyoruz. Troya Müzesi’nin 2018’de açılıyor olması çok önemli bir konu. Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirasına seçilmesinin 20. yıl dönümü 2018 yılına denk gelmektedir. Bu yılında uluslararası çevrelerde daha güçlü lobicilik faaliyeti yapmamıza, yine bu konunun uluslararası bağımsız platformlar tarafından desteklenmesine sebep olabilir ve bu anlamda ülke imajımızın güçlenmesine ülkemize gelecek olan turizm hareketinin de artmasına olanak sağlayabilir.”

Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech