Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Atatürk ve Kadın” sergisi açıldı

“Atatürk ve Kadın” sergisi

“Atatürk ve Kadın” sergisi açıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Çanakkale Evi’nde, dün akşam üzeri Atatürk ve Kadın Konulu Karma Sergi açıldı.

Atatürk ve Kadın konulu serginin açılışı, Sanatla Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kırımoğlu ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bakırköy Şube Başkanı Arzu Gezent tarafından yapıldı.

Kırımoğlu; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yaklaştığımız bugünlerde böyle bir karma sergi ile Çanakkale’de yer almaktan dolayı oldukça mutluyum. Biz buraya İstanbul’dan hareket ettik. Atatürk ve Kadın ile Çanakkale konusu üzerinde bir karma sergi hazırladık. Yüreği vatan sevgisi ile atan arkadaşlarımla bu sergiyi gerçekleştirdiğimiz için ayrıca çok mutluyum. En büyük desteği Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bakırköy Şube Başkanı ve Bakırköy Kent Konseyi Meclis Başkanı Arzu Gezent’ten aldım” diye konuştu.

Gezent, “1934 yılında Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermesi ile kadın yüceltildi. Çoğu Avrupa ülkesinin o yıllarda almadığı hak Türk kadınına verildi. Biz de dernek olarak sanat çalışmlarımızla ilelebet kadını yücelten ve çağdaş bir seviyeye ulaştıran bir toplum olarak ilerlemek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Dilek Akşen 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech