Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Sandık devletten kurtul illetten’

‘Sandık devletten kurtul illetten’

‘Sandık devletten kurtul illetten’

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Milletvekili İnce 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin; “Bugün, nerede konuştuğumu biliyorum. Bu topraklarda başımız eğilmesin diye kızıl kanları akıtan şehitlerin kentidir” dedi.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı’nda 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin vatandaşlara hitap etti.  Milletvekili İnce, Çanakkale mitinginde referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğini çarpıcı örnekler vererek açıkladı.

Milletvekili Muharrem İnce “Bu topraklarda başımız eğilmesin diye kızıl kanları akıtan şehitlerin kentidir Çanakkale. Bugün nerede konuştuğumu biliyorum. Şehitlerin kentinde konuştuğumu biliyorum. Burada sahnemize çıkan Vatan ve Saadet Partisi İl Başkanlarına, aramızda bulunan ve başka partilere gönül vermiş yurttaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek söze başladı.

HANGİ MADDEYE EVET DERSEK, TERÖR BİTECEK

Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan Milletvekili Muharrem İnce halka referandumda da ‘hayır’ demenin gerekliliklerini anlatarak; şunları söyledi:

“Hangi maddeye evet dersek ekonomi düzelecek, terör bitecek.  Madem terörü bitirecektiniz 15 yıldır nerde idiniz. Çanakkale geçilmez diyorlar, bakın geçtik’ diyor Başbakan. Onu da yanlış anlamış. ‘Çanakkale geçilmez’ diye sana demediler Yıldırım. İngilizlere İtalyanlara dediler. Diyorlar ki FETÖ, PKK hayır diyor. Ben hiçbir yerde FETÖ’nün hayır dediğini duymadım. Siz nereden biliyorsunuz? Aranızda hala pazarlık mı var? PKK hayır diyormuş, siz nereden duydunuz? Atatürk’ün partisini terör örgütü ile bir tutamazsınız. FETÖ’cüleri vali yapan, general yapan kim? Rabbim beni affetsin diyen kim?”

300 VEKİL YETER

“Milletvekili sayımızı 550’den 600’e çıkaracaklarmış, 300 milyon nüfusa sahip olan Amerika, 435 milletvekiline sahip, 100 de senatör var. 150 milyon nüfuslu Rusya’nın milletvekili sayısı 450, biz 80 milyonluk nüfusta milletvekili sayısını 600 yapacağız. Bizim paramız çok mu? 200 trilyon parayı neden sokağa atacağız? 600 değil, 300 yeter. Onun için ‘Hayır’ diyoruz.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in karısı Mehriban Aliyeva’yı cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı görevine getirmesinin ardından onu ilk kutlayan kişinin Enerji Bakanı Berat Albayrak olduğunu hatırlatan İnce, ‘İlk kutlayan damat oldu damat, niye… Komşuda pişer bize de düşer de ondan” diye konuştu.

DEMOKRASİYE KEFEN GİYDİRECEKLER

Yapılan anketlere de değinen İnce, “Anketler önde gidiyormuş ‘hayır’ çıkacakmış. İnanmayın. Anketler kötü gidiyormuş ‘evet’ çıkacakmış. Ne rehavete ne de karamsarlığa kapılacaksın. Görevini yapacaksın. İki renk çıkacak karışınıza. Bir yanda beyaz, bir yanda kahverengi. Beyaza bakacaksın, demokrasiye kefen giydiriyorlar diyeceksin geçeceksin kahverengine, ‘hayır’a basacaksın. Toprağın rengine, Çukurova’yı düşüneceksin, basacaksın. 16 Nisan günü sandığa gittiğiniz de, diyeceksiniz ki ‘sandık devletten, pusula devletten, mürekkep devletten, mühür devletten, bas ‘hayır’a kurtul bu illetten’ diyeceksin” dedi..

Dilek Akşen – Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech