Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul Tadilatları Bitmek Bilmiyor

Okul Tadilatları Bitmek Bilmiyor

Okul Tadilatları Bitmek Bilmiyor

Çanakkale Merkez’de birçok okul, yapım ve onarım sebebi ile tadilata alınmış bazı okulların yapımının uzaması tartışmalara sebep olmuştu. Tadilatlar sebebi ile okul öğrencileri aynı zamanda başka okullarda eğitim görmek zorunda kalmış, kalabalık okullarda eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerin velileri ise bu duruma tepki göstermişti.

Edinilen bilgiye göre okullardan şu an için üç yıl önce tadilatına başlana Vali Fahrettin Akkutlu İlköğretim Okulu’nun bu hafta içerisinde yapımının bittiği ve önümüzdeki hafta içerisinde eğitime başlayabileceği bilgisi edinildi. Daha önce İl Özel İdare tarafından anlaşmalı firma ile ihalesi iptal edilen ve yeniden ihale gerçekleştirildiği için yapımı uzayan Atatürk İlköğretim Okulu’nun ise yeni firmanın cezalı duruma düşmesi sebebi ile yapımının tekrar uzadığı belirtildi. Son olarak Turgut Reis İlköğretim Okulu’nun süresinin devam ettiği ve tadilatında her hangi bir sıkıntı olmadığı açıklandı.

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim tarafından yapılan açıklamada okullar ile ilgili edinilen bilgiler şu şekilde; “Şu anda Vali Fahrettin İlköğretim Okulu bitti, okulun başlanmasına temel eğitim bölümü karar verecek. Müdüre hanım tarafından abonelik işlemleri yapılıyor. Donatımı ve her şeyi şu anda hazır halde. Bir hafta içerisinde taşınır diye düşünüyoruz.”

ATATÜRK İLKÖĞRETİM TADİLATI YİNE UZADI

“Atatürk İlköğretim Okulu’nda ise güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Ancak firma iş programına uyamadığı sebebi ile cezalı çalışıyor. Daha önceki firma İl Özel İradesi tarafından tasfiye edilmiş ve yeniden ihalesi yapılmıştı. Birazda bu sebepten uzadı. Şu anda da firma cezalı çalışıyor. Bu yüzden tadilat ve yapım işlerli uzadı.

Turgut Reis İlköğretim Okulu’nun henüz süresi var. Müteahhit firma tarafından işler devam ediyor. Verilen süre içerisinde biter diye düşünüyoruz.”

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech