Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sabahhattin Ali Anmasında İlgi Çeken Belgesel

Sabahhattin Ali Anmasında İlgi

Sabahhattin Ali Anmasında İlgi Çeken Belgesel

Ege ve Kazdağı’nın usta kalemi Sabahattin Ali’yi anmak için doğumunun 110. Yıldönümünde Çanakkale Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi tarafından Kent Konseyi toplantı salonunda program düzenlendi.

Usta yazar Sabahattin Ali, Çanakkale’de Tıflı Camii yanındaki İptidai’de (ilkokul) Reşat Nuri Güntekin’in de okuduğu okulda okudu.

Kültür ve Sanat Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Zerrin Saraçoğlu, açılış konuşmasında kısaca Sabahattin Ali’nin bazı özelliklerinden söz etti. Halil Özçelik yaptığı sunumda hayatı ile ilgili yaşanmışlıklarını katılımcılarla paylaştı. Zerrin Saraçoğlu “Kudurmak” isimli şiiri seslendirerek seyircinin ilgisini topladı.  Volkan Konak’ın “Göklerde Kartal Gibiydim” şarkısı salondakilerle birlikte söylendi.

MUHABİRİMİZ AKŞEN’İN BELGESELİ İLGİ ÇEKTİ

Gazetemiz Muhabirlerinden Dilek Akşen’in Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sinema televizyon bölümünden mezun olurken lisans bitirme tezi olarak hazırladığı “Sabahattin” belgeseli, ilgiyle izlendi. Belgesel izlerken kızı Filiz Ali’nin babasıyla hatırlayabildiği anıları, o dönemde onunla yaşamış olan kişilerin anlattıkları seyirciler üzerinde olumlu etkiler bıraktı.

Muhammet Şapcı’nın, Sabahattin Ali’nin “Sanatı ve Edebi kişiliği” üzerindeki anlatımı ile program devam etti.  Araya Münteha Emiral yazarın “Kıyamadığım” isimli şiirini seslendirildi. Edebi kişiliğinin tamamlanmasından sonra Halil Özçelik’in hazırlamış olduğu görsel sunum ve değişik tarihlerde basımlarını gösteren kitaplarıyla ilgili sunum seyircilerle kitaplar arasındaki bağı oluşturdu.

Ege, körfezin ve kazdağı’nın usta kalemi Sabahattin Ali’nin ilk hikayelerinden olan “Değirmen” Kültür ve Sanat Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Şahabettin Kalfa tarafından okundu. Şahabettin Kalfa, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki mıhlı çayı üzerindeki baş değirmen şelalesiyle hikayesi arasındaki bağı anımsatarak oralarda gezmeye gidenlerin değirmen hikâyesini mutlaka anımsanmasını istedi. Fikret Tunç, ustanın “Öyle Günler Gördüm ki” şiirini seslendirirken şiirdeki dizeleri anımsayan seyircilerde eşlik ettiler. Melek Kırmış, gitarist Gökhan Tütüncü ve Volkan Ar’ın eşliğinde Sabahattin Ali’nin  “Çocuklar gibi” ve  “Ben sana vurgunum” şiirlerini bestelenmiş şekliyle seyircilerle beraber söyledi. Gitarın eşliğinde Zerrin Saraçoğlu, Sabahattin Ali’nin herkesin dilinde olan  “Aldırma Gönül”ü etkileyici sesiyle okudu.  Ali Karyelioğlu ise etkileyici sesiyle seyircilerin fısıltıları arasında “Geçmiyor Günler”i bizlerle paylaştı. Program seyirciyle beraber Zülfü Livaneli’nin “Leylim ley” şarkısının söylenmesiyle son buldu.

Çanakkale Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi tarafından 21 Mart Dünya Şiir Gününde Çimenlik Kalesi içindeki Yüzbaşı Ahmet Saffet Konferans salonunda Şair Sezai Sarıoğlu ile Şair Emel İrtem’in katılımıyla bir şiir programı yapılacak.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech