Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitime Soruşturma İtirazı

Milli Eğitime Soruşturma İtirazı

Milli Eğitime Soruşturma İtirazı

Musa Kalender hakkında açılan soruşturmaya itiraz etme ve bu konuda çalışma yapmak adına Eğitim İş Çanakkale Şubesi’nde haftasonu bir toplantı gerçekleştirildi.

Eğitim İş Çanakkale Şubesi Disiplin Kurulu Başkanı Musa Kalender hakkında açılan soruşturmaya itiraz etme ve bu konu ile alakalı çalışma gerçekleştirme amaçlı, Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu, Eğitim İş İlçe Şubeleri Temsilcileri, ADD Çanakkale Şube Başkanı ve Yönetimi bir toplantı gerçekleştirdi. Cumartesi günü saat 11:00’da Eğitim İş Çanakkale Şubesinde yapılan toplantıda, Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Musa Kalender hakkında açılan dava neticesinde açıklamalarda bulunan Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş; “Eğitim İş Şubesi Disiplin Kurulu Başkanımız Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Musa Kalender, hakkında yürütülen üfürükten tayyare bir soruşturma gerekçesiyle Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne sürülmüştür. Sürgün diyoruz çünkü yürütülen soruşturmanın gerekçe, tanık ve delilleri bakımından iddialar havada kalmış, verilen uyarı cezası da 22 Şubat 2017 tarihinde İl Disiplin Kurulunca kaldırılmıştır. Eğitim İş olarak üyelerimize ve yöneticilerimize karşı bu uygulama yöntemleriyle yaratılan mağduriyetler artık amacını aşmıştır. İş bilmez mevzuat ve yönetmelik hatta yasa tanımaz bir şürekânın yaptığı kitabına uydurulmuş uygulamalar Çanakkale İl Milli Eğitim’de ayyuka çıkmıştır. Bu hukuk garabeti kararı verenler ile ilgili idari ve adli soruşturma talebinde bulunacağız. Musa Kalender’i yandaş bir tezgâha yedirtmeyeceğiz” dedi.

ADD Çanakkale Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın ise şunları söyledi; “Sosyal Bilimler Lisesinde her nedense Atatürkçü ve çağdaş arkadaşlarımıza bu türden saldırılar sürekli yapılıyor. Musa Kalender yalnız değildir. ADD Çanakkale Şubesi olarak öğretmenimizin arkasındayız. Yok, öyle insanlara uydurma soruşturmalarla iş yeri değişikliği cezaları vermek. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü kardeşim, uzun zamandır Çanakkale’de sizin icraatlarınızı izliyoruz. Bu icraatlar içinde Musa Kalender’in ve Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş’ın başına gelen olaylar bağlamında çok ciddi hatalar yapıyorsunuz. Sizi son defa uyarıyoruz. Bundan sonra mahkemelerde ve meydanlarda yaptığınız usulsüzlüklere gerekli cevabı vereceğiz.” 

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech