Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis Toplantısı Çan’da

Meclis Toplantısı Çan’da Çanakkale

Meclis Toplantısı Çan’da

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının Şubat Ayı Meclis Toplantısını önceki ayki toplantıda alınan karar doğrultusunda Çan ilçesinde yer alan Kale Seramik Fabrikasında gerçekleştirdi.

ÇTSO Şubat ayı Meclis Toplantısı önceki ayki toplantıda alınan karar doğrultusunda Çan’da gerçekleştirildi. Çan Kale Seramik Fabrikasının konferans salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve ÇTSO Meclis Üyelerinin tamamına yakını katılım sağladı. ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay açılış konuşmasını yaparken şunları söyledi; “Teşviklerin süreli olması uzun vadede katma değerli ekonomiye geçişte yeterli değil. Bu teşviklerin faydalı olması için süresiz olarak sağlanması gerek.”  Toplantıda Yönetim Kurulu adına ise Murat Aydoğdu konuşma yaptı.

Protokol konuşmasını ise Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu gerçekleştirdi. Kuzu, konuşmasında şu konulara değindi; “Bugün burada sanayicilerle iş adamları ile beraberiz. Buradan şunu söylemek isterim. Ekonomimizde güzel gelişmeler oluyor ve devamının gelmesini umuyoruz. Bugünün hakkını verirseniz yarınlardan endişe etmezsiniz. Biz bu söz paralelinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama hem biz yerel yöneticilere hem de siz sanayici iş adamlarına daha çok görev düşüyor. Biz Çan Belediyesi olarak yapılacak her yatırımı destekliyoruz. Köprü ve otoban projesi Çan’a değer katacak. Çünkü biz otobanın geçeceği bölgeyi mücavir alanımızın içine dâhil ettik. Bu şekilde gelen yatırımcıya daha kolay yer tahsis edebileceğiz. Çan’da binlerce dönümlük yatırım yapabileceğiniz yerler var. Bu olumlu manada yaşanan gelişmelerin devam edebilmesi için referandumdan ‘EVET’li bir sonucun çıkması lazım. Bu sistem değişikliği ile birlikte ülkenin önünün açılacağını düşünüyorum.”

Toplantı protokol konuşmalarının ardından gündem maddeleri okunarak ve oylanarak devam etti. Son olarak gündeme gelebilecek diğer konuların görüşülmesine geçildiğinde söz almak isteyen ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, kürsüye çıkarak şunları söyledi; “Çanakkale-Midilli feribot seferleri için Midilli heyetiyle bir araya geldik. Sonrasında bu seferleri gerçekleştirecek olan DEN-TUR firması ile görüşmeler sağladık. Şu an için Küçükkuyu gümrük kapısı hazır durumda. Biz bu limanın oraya yapılmasını istiyoruz.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech