Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Kavşak Noktası Olacak

Çanakkale Kavşak Noktası Olacak

Çanakkale Kavşak Noktası Olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ÇTSO’daki toplantının ardından gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında önce AK Parti İl Başkanlığını, Vali Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Valilik binası önünde Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri ve AK Partili Belediye Başkanları tarafından karşılanan Bakan Ahmet Arslan, ziyarete AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ile birlikte geldi.

Vali Orhan Tavlı, Bakan Arslan’ın şeref defterini imzalamasının ardından yaptığı konuşmada “Çanakkale’nin problemlerini yakinen biliyorsunuz. Ticaret Odası’ndaki toplantı da güzel bir toplantı oldu. İsteklerimizi taleplerimizi dile getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, sizlerin taleplerini her zaman yerine getiriyoruz. Çanakkale Valisi olarak çok teşekkür ediyor, ‘Hoş geldiniz’ diyorum.” ifadelerine yer verdi.

“KÖPRÜ’NÜN YÜZDE 50’Sİ TAMAM”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Vali Tavlı’ya teşekkür ederek sözlerine başladı. Bakan Arslan, “Sabah Sivil Toplum Kuruluşları İl Yöneticileri Muhtarlar ve Belediye Başkanlarıyla gerçekten çok verimli bir toplantı yaptık. Biz, uzun soluklu olarak AK Parti hükümetleri ve bugün 65. Hükümet olarak iş yaparken hangi prensiple yapıyoruz, ülkemizin kalkınmasını hangi yöntemlerle sağlıyoruz, onu istişare ettik. Çanakkale’de çok ciddi yatırımlarımız var. Elbette ülkemizin 81 ilinde de var ama Çanakkale, il nüfusuyla oranlarsanız ulaştırma anlamında en çok yatırım yapılan, en çok bölünmüş yol yapılan ve en çok sıcak asfalt yapılan illerimizin en başında, bir numarada geliyor. O anlamda insanımızla bunları paylaştık. İlin ihtiyaçlarını aldık. En önemlisi, ülkemiz için de Çanakkale için de 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yüzde 50’sinin tamamlanmış olması… Çünkü Ecdat diyor ki; bir işe başlamış olmak, yüzde 50’sini yapmak demektir. Biz yüzde 50’sini yaptık, artık 18 Mart itibarıyla da kalan yüzde 50’sini yaparak inşallah tamamlayacağız. Çanakkale’yi elbette ki turizmiyle sanayisiyle tarımıyla birlikte dünyaya açılabilen kavşak noktası haline getireceğiz. Bu konuda da önemli adımlar attık.” dedi.

Bakan Arslan’a konuşmasının ardından Vali Orhan Tavlı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından hediye takdim edildi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI “EVET” NİDALARI

Çanakkale Valiliği ziyareti öncesi AK Parti İl Başkanlığı ziyareti gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile birlikte AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ’la görüştü. Bakan Arslan, görüşmenin ardından partililere hitap etti. Anayasa değişikliği hakkında bilgi veren Bakan Arslan, “Yeni sistemde ne diyoruz, daha sandığa giderken kimi cumhurbaşkanı yapacağınızı kimin sizi hükümet olarak idare edeceğini ve 5 sene sonra da kime hesap soracağınızı bileceksiniz. Sistem bu. İki başlılıktan kurtulacağız, tek başlı olacağız. Çanakkale deniz kenti… Hepiniz Gelibolu’ya giderken vapura biniyorsunuz. Vapurun ön tarafında bir kaptan, arka arafında bir kaptan olursa her biri öbür yöne sürerse, o vapur ne karşıya gider, ne bu tarafta kalır. Başı boş dolanır. O yüzden iki başlı olmamalıdır.” dedi.

REJİMİN ADI CUMHURİYET

Konuşmasında ‘Rejim değişiyor’ tartışmalarına da değinen Bakan Arslan, “Efendim, ‘Rejim elden gidiyor.’ Bu Cumhuriyeti ecdat, Çanakkale’de yüz binlerce şehit vererek kurdu. Cumhuriyet rejimini, nasıl ki bugün birileri ülkemizi işgal edemedi, şehitlerimiz onların karşısında durduysa, nasıl 15 Temmuz’da hainlere derslerini verdiysek ve ayakta tuttuysak, ilelebet de ayakta tutacağız. Rejimle ilgili bir sıkıntımız yok. Biz diyoruz ki rejimin adı belli; Cumhuriyet. 94 yıldır cumhuriyet. Ama sadece hükümet etme şeklini değiştiriyoruz.” diye konuştu.

Bakan Arslan, daha sonra referandum için ‘Evet’ sözü alarak Çanakkale Valiliğine geçti.

Eylem Gözeldere – Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech