Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçmen Sabancı Holding’in yeni CEO’su oldu

Göçmen Sabancı Holding’in yeni

Göçmen Sabancı Holding’in yeni CEO’su oldu

2003-2008 yılları arasında Akçansa Genel Müdürü olarak görev yapan ve Çanakkale’ye çok sayıda katkısı bulunan Mehmet Göçmen, Sabancı Holding’in yeni CEO’su olarak atandı.

Uzun yıllar Akçansa Genel Müdürlüğü görevini yerine getiren ve halen Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı olan Mehmet Göçmen, Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Sabancı Holding’in yeni CEO’su olarak atandı.

Çanakkalelilerin yakından tanıdığı, kente pek çok katkıda bulunan bir isim olan Göçmen, 14 yıldır Sabancı Holding’te pek çok üst düzey görevde bulunuyordu. Göçmen’in CEO’luğa atanmasının şirketi farklılaştıran kurumsal yönetim kültürünün sürekliliğinin bir sonucu olduğunu belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Topluluğumuzda çeşitli kademelerde 14 yıldır üst düzey sorumluluklar üstlenen ve son olarak stratejik yatırımlarımızın kümelendiği enerji sektöründeki faaliyetlerimizi başarıyla yöneten Mehmet Göçmen 30 Mart 2017 itibariyle bayrağı devralıyor. Bu çerçevede CEO olarak atanan Sayın Mehmet Göçmen’in, Türkiye’nin Sabancı’sını daha yüksek hedeflere taşıyacağına ve tüm paydaşlarımıza daha fazla değer yaratmaya liderlik edeceğine inanıyoruz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

MEHMET GÖÇMEN KİMDİR?

Mehmet Göçmen, Galatasaray Lisesi ve 1981 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1983 yılında Syracuse Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 1983-1995 yılları arasında Çelik Halat ve Tel Sanayi’de, 1996-2003 yılları arasında Lafarge’da çeşitli üst düzey görevlerde bulunan ve 2003 yılında Akçansa’ya Genel Müdür olarak atanan Mehmet Göçmen, 01 Ağustos 2008 tarihinden bugüne Sabancı Holding’de İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı, Çimento Grup Başkanlığı ve Enerji Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Ayşe İrim

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech