Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nüfus da arttı kiralar da

Nüfus da arttı kiralar

Nüfus da arttı kiralar da

Dolar kurunun yükselmesi ile beraber Çanakkale’de satılık ve kiralık ev fiyatlarının son durumunu, Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, gazetemize değerlendirdi. Birçok ev sahibinin duran konut satışından kaynaklı satış fiyatlarını düşürdüğünü söyleyen Dara, kiraların ise artmaya devam ettiğini söyledi.

Dolar kurunun ve kötüye giden ekonomik durumun son dönemde emlak sektörüne yansımasını değerlendiren Dara, ev sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmek zorunda kaldığının altını çizdi. Kira fiyatlarının ise aydan aya yükselmeye devam ettiğini açıklayan Dara, bunu en büyük sebebinin ise son dönede Çanakkale’de artan nüfus olduğunu vurguladı.

Çanakkale’de son dönemde emlak sektörünü gazetemize değerlendiren Dara, şunları söyledi; “Birçok ev sahibi fiyatları düşürüyor. Mesela 400 isteyen bazı ev sahipleri fiyatı 370 kadar düşürdü. Sıfır evlerde ise bitmiş fiyatı istiyorlar. Piyasa da çok fazla istikrar yok. Kiralar fazla yüksek. Bunun en büyük sebebi ise Çanakkale’de büyüyen nüfus. Bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Daire fiyatlarında direk yükseliş olmasa da bu kiralar için geçerli değil. Tabi semte göre değişiyor. Satılıkta müteahhitler kat karşılığı evimizi yeniler metrekaresini 2100 ila 2300 ila arasında satışa sunulur. Piyasa da genel bir düşü var mı bilmiyorum ama satış olmadığı için bizdeki birçok vatandaş ev fiyatlarını aşağıya çekiyor. Kiralar ise altı ay öncede yüksekti şu anda da yüksek. Ev değiştirmek ise nerede ise bitti. İnsanlar çıktıkları evde mecbur kalmadıkça değiştirmiyor. Büyük külfet ve bunu çekmek istemiyorlar.”

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech