Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik Yürekler Şehitleri Ziyarette

Minik Yürekler Şehitleri Ziyarette

Minik Yürekler Şehitleri Ziyarette

‘4’ler Ziyarette Şehitler Hep Yürekte’ projesi kapsamında İlkokul 4. sınıflardan oluşan ilk kafile, dün sabah Gelibolu Tarihi Yarımada’ya uğurlandı.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı ve GESTAŞ’ın destek verdiği ‘4’ler Ziyarette Şehitler Hep Yürekte’ projesi kapsamında İlkokul 4. sınıflardan oluşan ilk kafilenin yarımadaya uğurlanma töreni dün sabah Çanakkale Feribot İskelesinde gerçekleştirildi.

Sabah saat 09:30’da başlayan programa Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu katıldı. Törende Çanakkale ilinde farklı okullarda görev yapan çok sayıda öğretmen de hazır bulundu. ‘4’ler Ziyarette Şehitler Hep Yürekte’ projesi kapsamında ilk kafileye Mustafa Kemal İlkokulu, Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu ve Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu’ndan toplam 92 öğrenci katıldı.

Programda konuşma yapan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş şunları söyledi; “İlkini geçen yıl düzenlediğimiz ‘4’ler Ziyarette Şehitler Hep Yürekte’ projesinin gayesi itibariyle oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz için bu yıl tekrar yapma kararı aldık. Proje, hitap ettiği ilkokul 4. Sınıf öğrencilerimizin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi, milli tarih bilincini geliştirmesi yönüyle ülke olarak çok ihtiyaç duyduğumuz bir misyonu barındırıyor. Bu nedenle GESTAŞ ile ‘4’ler Ziyarette Şehitler Hep Yürekte’ projesini başlatmak üzere ilk kafilemizi yolcu etmek üzereyiz. İlk kafilede yer alan 92 öğrencimizle birlikte toplam 5344 ilkokul 4. Sınıf öğrencimiz proje kapsamında şüheda ecdadı ile yarımadada buluşacak.”

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, proje ile alakalı gazetemize şu açıklamayı yaptı; “Biz GESTAŞ olarak Çanakkaleli gençlerimizin faydasına her türlü etkinliğin arkasındayız. 4. Sınıf öğrencilerimizin milli şuurunu kazanması anlamında, tarih bilicinin oluşması anlamında Milli Eğitim’in yaptığı bu projeye destek olmaktan, sponsor olmaktan mutluyuz. İnşallah gençlerimizin tarih bilinci artarak devam eder ve Çanakkale’ye ziyaretçi sayısı artar. Bu tarz faaliyetler turizme de fayda sağlar.”

Açılış konuşmalarının ardından 4. Sınıf öğrencileri kendilerini taşıyacak otobüslere bindi. Otobüslerin hareketi esnasında feribot iskelesinden öğrencileri Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu el sallayarak uğurladı. Program Yarımada’da simülasyon gösterimi ile başlayıp Abide ziyareti ile son bulacak.

Ayrıca program sonunda Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu ‘Teknoloji Bağımlılığı ve Kurtulma Yolları’ adlı sosyal sorumluluk projesi dâhilindeki tiyatro gösterimi hakkında bilgi verdi.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech