Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Diğer İllerden Hasta Kabul Edebileceğiz’

‘Diğer İllerden Hasta Kabul

‘Diğer İllerden Hasta Kabul Edebileceğiz’

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesince verilen sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı, dün sabah ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin dünü, bugünü ve yarını ile birlikte hastanede yapılan ve Çanakkale’de ilk sayılabilecek tedavi yöntemleri gibi paylaşımlar yapmak üzere Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve Hastane Yönetim ekibinin de katılacağı bilgilendirme toplantısı, Dardanos Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Basın toplantısına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Zateri, Hastane Başmüdürü Adnan Şengül, Hastane Müdürü Ömer Hadımoğlu katıldı.

“SEVKSİZ HASTA KABUL EDİYORUZ”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından sunumuna başlayan Başhekim Akdur; “2016 yılı içerisinde 304.067 hastaya poliklinik hizmeti sunulmuş, 16250 hasta yatırılarak tedavi edilmiştir. 2016 yılında Acil Servise başvuran hasta sayısı 61.112’dir. Ocak ayı içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu ile Üniversite Hastanemiz arasında imzalanan ‘Global Bütçe’ protokolü çerçevesinde Çanakkale ve bölgedeki tüm hastalar (yeşil kart, yaşlılık kartı vs) doğrudan, herhangi bir kurumdan sevk almasına gerek kalmadan hastanemize başvurabilmektedirler.

Hastanemizde sayılı merkezlerde gerçekleştirilebilen uygulamalar yapılmaya başlanmış ve gerçekleştirilmektedir. Kardiyoloji birimimizce ‘ameliyatsız kapak değişimi’, ‘elektrofizyoloji laboratuvarı’ (aritmi tedavisi ablasyon-dondurma yöntemi ile), koroner anjiografi (7 gün 24 saat) hizmeti sunulmaktadır.

En gelişmiş tıbbi cihazlar ile donatılmış olacak yeni hastanenin tıbbi cihazların bir kısmı temin edilmiştir. Türkiye’de sadece birkaç merkezde bulunan yeni alımı gerçekleştirilen 640 kesit tomografi cihazı (saniyeler içerisinde kalbin koroner damarlarının–kalp anjio, görüntülemesini yapabilen, diğer tomografi cihazlarından 25 kat daha az radyasyon veren akciğer kitlesi, kalın bağırsak, karaciğer kitleleri, akciğer, karın, bacak, beyin ve boyun damarlarının görüntülenmesini sağlayan) cihazın etkili olarak kullanıldığı alanlar olacak) yeni hastane binamız ile birlikte hizmet vermeye başlayacaktır.” dedi.

HASTALAR ARTIK BÜYÜKŞEHİRLERE GÖNDERİLMEYECEK

Başhekim Akdur, sunumun ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Akdur, hastanedeki eksikliklerin giderilmesi, tüm bölümlerin açılması ve yeni hastanenin tamamlanması halinde Çanakkale’ye yetebilecek ve hastaların büyükşehirlere gitmelerine gerek kalmayacak bir hizmet verilip verilemeyeceğine dair bir soru üzerine Çanakkale’yi bir bütün olarak düşündüklerini ve Sağlık Müdürlüğü ile, Devlet Hastanesi ile bir bütün olarak sağlık problemlerinin birlikte çözümünü sağlayacaklarını ifade etti. Akdur, “Temel amacımız bu aslında… Bölgesel toplantılara da katılıyoruz. Bu altyapı ile Edirne, Balıkesir ve Bursa’dan dahi hasta kabul edebileceğimizi söyleyebilirim.” dedi. Başhekim, kart amacı gütmediklerini fakat Ağustos 2016’dan itibaren hastanenin cirosunda ciddi bir artış söz konusu olduğunu da sözlerine ekledi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech