Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede Çocuklara Sihirli Dokunuş

Depremzede Çocuklara Sihirli Dokunuş

Depremzede Çocuklara Sihirli Dokunuş

Ayvacık bölgesindeki depremzedelerin yaraları yavaş yavaş sarılıyor. Hafta sonu İstanbul’dan gelen Tiyatro Flarmoni Topluluğu depremzede çocuklar için tiyatro gösterisi sergiledi. İlk defa bir oyun izleyen depremzede çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Tiyatro Flarmoni Topluluğu haftasonu İstanbul’dan Ayvacık’a gelerek, Tuzla, Yukarıköy ve Taşağıl köylerinde bir çocuk oyunu sergiledi. Tiyatro Flarmoni Topluluğunun kurucusu ve Yönetmeni Elif Bestem Sinan ve tiyatro sanatçıları Harun Ümit Yılmaz, Semanur Tozlu, Cihan Taşkömür, Tuğba Kaplan ve Sesim Güneş depremzede çocukların yüzlerini güldürdü. Dersu Yavuz Altun’un kaleminden ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ oyunu ile depremzede çocuklar hayatlarında ilk defa bir oyun izledi. Çocuklar oyun karakterlerinden birinden köyde kalmasını istedi. Oyunda duygusal anlar yaşandı.

Yönetmen ve oyuncu Elif Bestem Sinan, çocuk oyunları ile başta Çanakkale olmak üzere Anadolu’nun tüm köylerini gezmek amacında olduklarını belirterek; “Melek Çenebaşi Ablamız ismi gibi melek bir insan. Meleğim Kreş için düzenlediği etkinlik için bizi ekip olarak Çanakkale’ye davet etti. Ertesi gün de bir kaç araba üniversitemizin öğrencileri ile birlikte doluşup üç köyü ziyaret ettik. Bizleri pür dikkat izleyen pırıl pırıl çocuklar ve annelerinin gözlerindeki sevinç dillerindeki dua bana yeniden ‘iyi ki tiyatro’ dedirtti. Üç köyde de çocuklar ilk kez oyun izliyorlardı. Benim için en duygusal sahne, oyunumuzda saçları farklı olan bir karakterin arkadaşları tarafından alay konusu olup kimsenin onunla oynamadığı için üzüldüğü bir sahne vardı. Çocuklar hemen atladılar, burada bu köyde kal biz seninle oynarız diye. Ekip arkadaşımla birlikte göz göze geldik ve bu duygusallıkla oyunumuza devam ettik. Meslek hayatımda bu kadar yoğun duygular inanın hiç yaşamadım… Şimdi ki en büyük hedefimiz melek ablamızın bize hediye edeceği süslü bir araba ile sponsorların eşliğinde tüm Anadolu’nun köylerini gezip ordaki yüreklere dokunmak… Bize bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan ablamıza bir kez daha buradan sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Bize destek olmak isteyen tüm güzel gönüllüleri de bekliyoruz” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech