Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Günde İki Mevsim

Bir Günde İki Mevsim

Bir Günde İki Mevsim

Yeni haftanın ilk gününe sağanak yağış ile uyanan kentte, hava sıcaklıkları giderek artacak. Hafta ortasından itibaren güneşin yüzünü göstermesi bekleniyor. 19-20 Şubat tarihleri arasında ilk cemre havaya düştü.

Çanakkale halkı yeni haftaya gök gürültülü sağanak yağış ile başladı. Gece yarısından sonra gök gürültülü olarak aralılıklarla yağan sağanak yağışın hafta ortasından sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dün, gün ortasından itibaren ısınan havayı fırsat bilen kentliler kendini kordona bıraktı. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların 18 dereceye kadar yükselecek.

Baharın gelişinin müjdecisi olan ilk cemre 19-20 Şubat tarihleri arasında havaya düştü. Halk arasında sıcaklığın artması olarak bilinen cemre düşmesi ikinci olarak suya en son toprağa düşecek. Arapça kökenli bir kelime olan “cemre”‘nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır. İkinci cemre 26-27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemre 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde hissedilir derecede 4 ila 8 derece artacak, batı bölgelerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.
Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech