Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arazi Alımı İçin 200 Üye Lazım

Arazi Alımı İçin 200

Arazi Alımı İçin 200 Üye Lazım

Sümerkent Yapı Kooperatifinin düzenlemiş olduğu bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı, hafta sonu pazar günü İÇDAŞ toplantı salonunda gerçekleşti. Gerçekleştirilen toplantıda proje ile ilgili teknik bilgiler verildi.

140 Bin TL bedel ile hisse sahibi olunabileceği belirtilen projede, başlangıçta 500 kişi gibi bir talep olduğu belirtilirken, şu anda ise projenin gerçekleşebilmesi için 200 civarında üyeye ihtiyaç olduğu açıklandı.

Sümerkent Yapı Kooperatifi olarak düzenlenen toplantıda Sümerbank arazisinde yapılması istenen arazi için üye katılımının sağlanması amaçlanıyor. Şu an için 120 civarında bir üye olduğu, 200 üyenin sağlanması dahilinde arazi satın alımı ve yapı çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

Mimarlık ve Tasarı Fakültesi Dekanı Prof Dr. Abdullah Kerkit, Vakıfbank Çanakkale Çarşı Şube Müdürü Bayram Çolak ve Çanakkale Adliyesi Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Çelik tarafından gerçekleştirilmek istenen proje ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı;

 

“ÖNCELİKLİ AMACIMIZ ÜYE KATILIMINI SAĞLAMAK”

Abdullah Kerkit; “2002 yılında 2 milyon 150 Bin dolara özelleştirilen bir araziden bahsediyoruz. Yer sahipleri ile yapılan görüşmelerde belirli miktarda ön anlaşmaya varıldığını biliyoruz. Bu arazi 55 bin dönümlük bir alana sahip. Daha önce ağır sanayi olan bir alan… Bunun konut ticari alan dönüşümüne sağlamak amacı ile çalışmaların başladığını biliyoruz. O bölge hızlı bir değişim içerisine girdiğini apaçık görüyoruz. Kurmuş olduğumuz kooperatif amacı ile buna vesile olacağız. Bu amaçla kooperatifimiz kurulmuş oldu. Bunun için ise öncelikli hedefimiz üye katılımını sağlamak ve hızlı bir şekilde arazinin satın alınmasını gerçekleştirmek. Daha sonra yüklenici müteahhit firmamız kim olacaksa onunla oturup sözleşme ve anlaşmamızı yaptıktan sonra bahsetmiş olduğum sosyal yaşam alanları neler olabilir konusuna ortak karar vermek. Yaklaşık 4 yıl gibi bir hedefimiz var. Bu hedef sonunda bu işi sonlandırmak istiyoruz.”

 

ÜYE KAYIT HİSSE BAŞINA 140 BİN TL BEDEL

Bayram Çolak; “Kooperatifimiz 335 hisseli olacak şekilde planlandı. Oluşumdan sonra bir irtibat ofisi planlandı. Müftülük karşısındaki Tezel Apartmanı birinci atkında kooperatifimizin irtibat ofisi bulunuyor. Üye kayıt süreci hisse başına 140 Bin TL bedel talep ediliyor. Bu bedeli belirtilen banka hesabına yatırtan vatandaşımız dekont ile beraber Nüfus Müdürlüğünden cüzdan fotokopisi ve iki fotoğraf ile evraklarını teslim ediyor. Daha sonra üye kaydı yapılmış oluyor. Haftaya 24 Şubat tarihine kadar bu bedelleri toplayıp bu işlemi bitirip Şubat’ın son haftasına kadar satın alım sürecine geçileceğine inanıyoruz.”

 

“KATILIMDA KAYMALAR OLDU”

Mehmet Çelik; “Projenin başlangıç noktası adliye çalışanlarını konut sahibi edindirme amacı idi. Bu süreçte arsa arayışına girildi. Değişik yerler bulundu, son olarak buraya karar verildi. Yerin temini rayiç bedellerinin belirlenmesi, müteahhit firma ile görüşülmesi temelinde Karakaya İnşaat Firması’nda yardım alındı. Çünkü yerin kıymetini, piyasa değerini bizim bilme şansımız yok. Dolayısı ile müteahhit firma olarak bize katkı sağladılar. Başta bu projenin oluşmasında çok yüksek bir katılım vardı. Zaman dezenformasyonlar nedeni ile kaymalar oldu. Şu anda 200 civarında bir üyeye ihtiyacımız var.”

Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech