Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşil Binada Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Yeşil Binada Çalışmalar Hızla

Yeşil Binada Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Türkiye’de ilk defa yarışma ile seçilen yeşil yerel yönetim binası olan `Yeşil` Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi inşaatında zemine beton atma çalışmaları başladı.

Çanakkale Belediyesi’nin 1982 yılında inşa edilen ve Çanakkale’deki nüfus artışı nedeni ile beklentilere cevap verememesi nedeni ile yıkılarak yerine yapılacak olan “Yeşil” Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi çalışmaları hızla devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda temelinin atılması planlanan inşaatın yalıtım çalışmaları yapılıyor. Özel bir yalıtım malzemesi ile temel bohçalama yapılan inşaatta alttan gelen basınçlı su arındırılıyor.

Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması’na katılan 38 proje arasından birinci seçilen proje, Türkiye’de yarışma yolu ile seçilen ilk ‘yeşil yerel yönetim’ binası olacak. Yeni belediye binasının arazi potansiyelinin en yüksek düzeyde tutulması, yenilenmeyen enerji tüketiminin en aza indirilmesi ve çevre sağlığı açısından örnek teşkil etmesi hedefleniyor.

Eski Çanakkale Otogarı’nın da içerisine alındığı 10 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan  “Yeşil” Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi için çalışmalar geçtiğimiz sene başlamıştı.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech