Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Benim Oğlum Hala Bebek’

‘Benim Oğlum Hala Bebek’

‘Benim Oğlum Hala Bebek’

Çanakkale Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Güngör Sağır, anne olmanın en güzel örneğini verdi. Dernek faaliyetlerine gönüllü olarak 31 yaşındaki mental ve otizm hastası olan oğlu için başladığını ifade eden Sağır; “Şimdi bütün zihinsel engelli çocuklarımızın annesi oldum” dedi.

Gönüllü olarak dernek faaliyetlerinin her kademesinde aktif rol alan Güngör Sağır, 31 yaşında bir zihinsel engellinin annesi… 60 lisanslı sporcu zihinsel engelliye de annelik yapan Sağır, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Aysel Pekgöz ile ben 2008 yılında yola çıktık. Arkadaşımız Melahat Uslu’nun bize katkıları oldu. Milletvekilimiz Muharrem Erkek bizim kurucu üyemiz. Şu anda 150 üyemiz var.  Belediyemiz bize burayı tahsis etti. Çanakkale Özel Çocuklar Spor Kulübünü kurdum. Çocuklarımızın spora ihtiyacı vardı. Bir tiyatro grubumuz var.  Kent Konseyi ile beraber Halk oyunu çalışmalarımız var. Önümüzdeki hafta Antalya’ya iki öğrencimizle masa tenisi müsabakasına gideceğiz.”

“DERNEK OLARAK BÜYÜK AŞAMALAR KAYDEDİYORUZ”

“Ben bir zihinsel engelli annesiyim. 60 lisanslı sporcu zihinsel engelli çocuğun da annesi gibiyim. Bir şeyleri başardıklarını görmek bizi mutlu ediyor. Kendileri de başarmaktan dolayı çok mutlu oluyorlar. Sosyalleşiyorlar, kendilerini daha çok geliştiriyorlar. Biz dernek olarak büyük aşamalar kaydediyoruz. Burada gönüllü olarak hizmet ediyoruz. İllere geziler düzenliyoruz.  Yazın yüzme kurslarına gidiyoruz.”

“Çocuklarımız çok duygusal ve savunmasızlar. Zihinsel engelli çocuklarımız başta olmak üzere engellilerin maddi destekten öte manevi desteğe ihtiyaçları var. Sevilmeyi bekliyorlar. Bizim çocuklarımız sürekli evde tutabilmemiz mümkün değil. Bunalıyorlar. Onlar için her gün bir etkinlik üretmek zorundayız. Sokağa çıktığımız zaman bazı insanlar çok rahatsız oluyor, korkuyorlar. Biliyorum saldırgan hastalar da var ama çok nadir. Bizim çocuklarımız sizlere yaklaştığı zaman sadece dertlerini anlatmak istiyorlar. Anneler sağlıklı bebeklerini büyütüp hayata bırakabiliyor. Ama benim oğlum 321 yaşında bir zihinsel engelli. Hala benim bebeğim.”

Sosyalleşmek, spor ve kültür faaliyetleri ile ilgilenmek her bireyi olduğu gibi zihinsel engellileri de hayata karşı canlı tutuyor. Tiyatro ve halk oyunu çalışmalarına katılan Nurdan Uslu; “ 25 yaşındayım. Tiyatro grubunda hemşire rolünü oynuyorum. Çok mutlu oluyorum. Yazın da yüzme gidiyorum. Hocalarımı çok seviyorum” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech