Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Turşu Evi’ İki Yıldır Hizmette

‘Turşu Evi’ İki Yıldır

‘Turşu Evi’ İki Yıldır Hizmette

Bilhassa kış aylarında sofraların değişmezi olan ve içeriğiyle hastalıkları önlemede önemli bir gıda ürünü olan turşunun Çanakkale’deki adresi ‘ Turşu Evi’.

İçerdiği Probiyotikle, kış aylarında etkili olan grip salgınlarının ve Faranjit gibi rahatsızlıkların önlenmesinde büyük önem taşıyan turşu, aynı zamanda kanser hastalığının tedavi süreci olan kemoterapi sürecini de kolaylaştıran ve azaltan bir gıda ürünü. 2 yıl öncesine kadar Çanakkale’de turşu satan bir dükkân bulmakta zorlanan vatandaşlar bu alışveriş için mecburen konserve ürünleri tercih ediyordu. Çanakkaleli kendi turşusunu kendisi yapıyor ama yapamayanlar için de Filiz Hanım açtığı ‘Turşu Evi’nde kentlinin bu ihtiyacını karşılıyor.

Filiz Orçun Artuç, bu işe Çanakkale’de başlama hikâyesini gazetemize anlattı. İstanbul’dan gezmek için buraya gelen ve Çanakkale’de bu işi yapan bir yer göremeyince neden ben yapmayayım? diyerek kolları sıvayan Artuç şunları söyledi; “Biz bu işe Çanakkale’de İstanbul’dan gelerek başladık. Biliyorsunuz İstanbul’da turşucular meşhurdur. Buraya geldiğimizde gördük ki Çanakkale’de turşucu yok. Burada turşuculuğun yapılmadığını görünce bu işi burada yapabilir miyiz diye düşündük. 7 ay boyunca araştırma yaptık. Bu bölgede En iyi turşuyu nereden temin edebileceğimiz noktasında araştırmalarımız oldu. Neticesinde Bursa ilinin Orhangazi ilçesine bağlı bir köy olan Gedelek’ten ve Ankara’nın Çubuk ilçesinden iki üreticiyle görüşmeye başladık. Bu görüştüğümüz iki üretici de kendi yetiştirdikleri sebzeleri turşu haline getiriyorlar. Biz oralara giderek bu işin nasıl yapıldığını öğrendik.  Tamamen organik ürünlerle, içinde kaya tuzu, limon ve sirke ile yapılan turşuları tercih ettik. Yani burada sattığımız turşular Bursa ve Ankara’dan gelen organik ürünlerle yapılan ve içerisinde her hangi bir kimyasal madde bulunmayan turşular.2 yıldır burada bu işi yapıyoruz. Şu an iş yerimizde yaklaşık olarak 20 çeşit turşu var. Bizim turşularımıza farklı illerden gelip Çanakkale’ye yerleşmiş vatandaşlar daha çok ilgi gösteriyor. Ama Çanakkaleli yerli vatandaşlarda yine buraya gelip bizden alışveriş yapıyorlar.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech