Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutan: “Dört Koldan Saldıracağız”

Mutan: “Dört Koldan Saldıracağız”

Mutan: “Dört Koldan Saldıracağız”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, referandum çalışmalarına başlamadan önce düzenlediği basın toplantısı ile Anayasa Değişikliği hakkında görüşlerini aktardı.

Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda yaptığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, konuşmasına “Şu anda sorgulanmakta olan rejim. Rejim ne? Cumhuriyet… Cumhuriyet’i Mustafa Kemal ve yol arkadaşları kurdu. Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak için buradayız. Çağrı yaparken gönüllülük esası üzerine çağrı yaptık. Ne yapacağımı konuşacağız, ne yapacağımıza karar vereceğiz. Ülkenin bekasıyla ilgili, vatanın bütünlüğü ile ilgili bir sürece giriyoruz. O yüzden önemsiyorum. O yüzden kapı kapı dolaşma kararı aldık. Hiçbir günü boş geçirmemek için buradayız. Her gün bir noktada durma, her gün kapı çalmaca, her gün bir köye gitmek için buradayız. Dört koldan saldıracağız. Yola çıktık. Gazamız mübarek olsun…” diye başladı.

“BU YÜKÜN ALTINDA KALIRIZ”

“Bu süreçte hiçbir boşluk bırakmamak adına, yarına bir sakat ülke, bir bölünmüş ülke, bir demokrasi ve özgürlüklerin yok edildiği bir ülke çoluğumuza, çocuğumuza, kendimize de bırakmamak adına bir sürecin başlangıcındayız. Bu süreç ile alakalı paket getiriyor biliyor musunuz arkadaşlar? Diktatör getiriyor. Bu Tayyip bey olur, başkası olur, Hasan olur, Ayşe olur, bu sistem sonrası seçilecek kişiye verilen yetkiler padişahlarda yoktu, Cumhuriyeti kuran Atatürk’te yoktu… Ben irademi, aklımı peynir ekmekle yemedim. Birilerine de teslim etmem. Kendi genel başkanım dahi olsa, ben dahi olsam kendime bile istemem. Arkadaşlar öyle yüklenmiş ki, bu yükün altına kalırız.

Çanakkale halkı yaşamına, yaşam tarzına, yaşamda aldığı nefese ciddi hassasiyet gösteren bir halk. Biz hep kendimize oy veririz, gözünün yaşına bakmayız. Kendimize oy veririz, bize kimse dokunmasın diye… Bu kent huzurun ve barışın kenti. Bu huzur ve barışı korumak da hepimizin görevi. O yüzden hep birlikte sahada olacağız. 40-50 kişilik kadro oluşturacağız. Dokunacağız.

Fani dünyadayız. Kendi de ima etti, ’16 Nisan’a kadar benim ömrüm mü var ki dedi ben onun için istemiyorum’ dedi. Arkadaşlar ömrü yoksa, bu ülkenin ömrü var. Bu ülke senin ömrün ile sınırlı bir ülke değil. Bugün varız, yarın yokuz. 100 yılı aşkın bir süredir parlamenter sistem var. Osmanlı’dan aldık. Cumhuriyet ile birlikte parlamentomuz yoktu. Mebusan vardı, meclis vardı…” dedi.

Örgütsel çalışmada kadınların önemine de değinen Mutan, “Çeyrek asırdır siyaset yapıyorum, hanımefendiler olmadan o kapılar açılmaz. İkna da edemezsiniz, sizi dinlemezler de… Örgütlerin yapacağı saha programları önemli, çünkü biz oradaki boşluklara gideceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.

Eren Aşnaz – Aslı Yıldız

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech