Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Günlük Kiralamada Ruhsat Talebi

Günlük Kiralamada Ruhsat Talebi

Günlük Kiralamada Ruhsat Talebi

Son gelen yasa ile günlük ev kiralamada sıkıntı yaşayan vatandaşlar, konuya çözüm bulunmasını istiyor. Yasa çıkmadan önce günlük ev kiralamak için yatırım yaparak borçlandığını açıklayan esnaf, evlerinde kalanlar için yetkili mercilere bilgi verdiklerini ancak ruhsat olmadığı için cezalar ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Esnaf, belediyeden ruhsat verilmesini ve vergilerini vererek borçlarını ödemek istediklerini söyledi.

Konu ile ilgili işletme sahibi Mustafa Topalsoy, bu durumda iflas emek zorunda kalacaklarını belirterek; Daha önce kafe işletmeciliği yapıyordum ama yakın bir zamanda bu işe başladım, iyi kötü bir yatırım yaptık ve bunların tamamı kredili ve senetli olarak borçlanıp eşyalar aldık, bizim daireler kendimize ait ama bu işi yapmak için büyük rakamlarda borçlandık. Emniyete bilgi veriyoruz dairelerimizde bu kişiler kalıyor diye ama emniyet ruhsat olmadan yapamazsınız deyip cezalar kesiyormuş. Biz istiyoruz ki işimiz yasal olsun ruhsatlı yapalım. Belediye’ye de Vergimizi ödeyelim ki borçlarımızı da ödeyebilelim, ayrıca Çanakkale çok fazla yerli-yabancı turist’in ziyaret ettiği bir kent bu evlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Mağduriyetimizin giderilmediği takdirde mağdur olmanın dışında iflasın eşiğine geleceğiz. Başkanımızdan bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ev Pansiyoncuları Derneği üyesi Hasan Dönmez ise; “Belediyelerin bize karşı tutumu ruhsatlandırma yönünde ancak belediyeler bize verecek ruhsat türü bulamıyorlar. Bu yüzden bunun ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan bir genelge gelmesinin lazım olduğunu söylüyorlar. Ev pansiyonculuğu ile ilgili kısmi ruhsatlar verilebiliyor. Buna bir şekilde çare bulunması lazım. Birçok insan için gelir kapısı ve insanların borçları var. Bir şekilde ruhsat çözümünün kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech