Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çıplak Köyü’nün Kütüphaneli Kahvesi

Çıplak Köyü’nün Kütüphaneli Kahvesi

Çıplak Köyü’nün Kütüphaneli Kahvesi

Çanakkale’nin Merkez İlçesine Bağlı Çıplak Köyü’nün kahvesinde bulunan 500 kitaplı kütüphane görenlerin ilgisini çekiyor.

Gençlik Kıraathanesinin işletmecisi Oğuz Nair; “Yaklaşık İki Yıl Önce biz bu kütüphaneyi kurduk. Milliyetçi Hareket Partisinin Gençlik Kolları ve köyümüzdeki emekli öğretmenlerimiz bu uygulamaya ön ayak oldu. Eski Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus’unda katkıları oldu. Emekli Öğretmenlerimiz kütüphanemizi sürekli kullanıyor.  Köyümüze gelen misafirlerimiz de kütüphanemize muhakkak uğruyor. Genç nüfusumuz fazla yok. Ama yine de kütüphanemiz aktif” dedi.

Çıplak Köyü Muhtarı Ahmet Anıl;  “Köyümüzde bulunan iki kahvemizde de kütüphane bulunmaktadır.  genç nüfusumuz  yoğun olmadığı için çok kullanılan bir yer değil ama yine de insanlarımız gelip, inceliyor.  Sürekli kullanan köylülerimiz de mevcut.  En son Japonya uyruklu Kumiko Tsuchida bir kahvemize kitap yardımında bulunmuştu.  Halkımıza biraz olsun eğitim ışığı olabiliyorsak ne mutlu bize. Bütün köy kahvelerine örnek olmasını diliyorum” dedi.

Çanakkale’nin Çıplak Köyü’nde “Hiroşima ve Nagasaki Barış Bahçesi” oluşturan 64 yaşındaki İkebana Sanatçısı Japonya uyruklu Kumiko Tsuchida, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm dünyaya barış mesajı vermiş; yıl içinde Truva Antik Kenti’ne gelen binlerce Japon turistin bu bahçeyi de ziyaret edeceği düşüncesiyle, antik kente de yakın olan barış bahçesini Çıplak Köyü’ne kurduğunu anlatmıştı.  İkebana köy kahvesine de kitap yardımında bulunarak köylüler için de bir de kütüphane oluşmasına da olanak sağlamıştı.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech