Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Milli İrade’ Krizi

‘Milli İrade’ Krizi ÇATUMSİAD

‘Milli İrade’ Krizi

ÇATUMSİAD tarafından düzenlenen ‘Milli İradeye Saygı’ toplantısının konuğu, MHP muhaliflerinden olan ve partiden ihraç edilen Meral Akşener oldu.

“Hayır” turlarına Çanakkale’den başlayan Akşener’in ilk toplantısında, sözleşmeyi sabah 3.47’de fesheden otel yönetimi tarafından ambargo uygulandı. Karanlıkta eline megafonu alarak binlere seslenen Akşener, “Çalışmalarımızı Çanakkale’den başlatıyoruz. Çünkü Çanakkale ne yaptı? Dedi ki ‘Dur yolcu dur. Buradan geçemezsin’ O yüzden biz de Çanakkale’de dur diyeceğiz. Bu Anayasayı geçiremezsin. Milletimiz ‘hayır’ diyecek” dedi.

Akşener’i davet eden ÇATUMSİAD, Çanakkale’de yapılan ilk toplantı için Kolin Otel ile anlaştı. Toplantının başlamasına kısa bir süre kala kapıları kilitleyerek canlı yayın yapılmasını engelledi. Daha sonra toplantı salonunun elektriklerini keserek, toplantının yapılması engellenmeye çalışıldı.

Oldukça kalabalık olduğu gözlenen salona MHP tabanından çok sayıda vatandaşın geldiği gözlemlenirken, CHP’den ve AK Parti’den de siyasi isimlerin olduğu dikkat çekti. Toplantı açılışında karanlık salondakilere seslenen Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Işıklar yanmasa da Meral Hanım gelip toplantıyı gerçekleştirecektir. Toplantı sonunda yaşanan olumsuzluklar değil, Meral Hanım’ın konuşması gündeme gelecektir” dedi. MHP Eski İl Başkanı İsmet Balkan da konuşma yaparak, “Allah’ın izniyle Çanakkale Ruhu’nu tekrar canlandıracağız. Çanakkale Ruhu ülkemize hakim olacaktır.” dedi.

AKŞENER ORAN VERDİ

Salonun elektrikleri açılmayınca Meral Akşener, eline megafonu alarak konuşmaya başladı. Ay-yıldızlı kına yaktığı elini göstererek konuşmasına devam eden Akşener, “Size rakam vererek söylüyorum. Yüzde 56 hayır, yüzde 37 evet gibi bir sonuç çıkıyor. Bundan dolayı özellikle Trakya’da çok büyük bir baskıyla karşılaşabilirsiniz. Hayırcıları bir Başbakan terörist olmakla suçlayabiliyor ise bu skandaldır. Bir ülkenin Başbakanına yakışmaz. Dolayısı ile her sandığa gitmek aleni bir süreç. Buna da biz ‘hayır’ diyeceğiz. Bunun için çalışmalarımızı Çanakkale’den başlatıyoruz. Çünkü Çanakkale ne yaptı? Dedi ki ‘Dur yolcu dur. Buradan geçemezsin’ O yüzden biz de Çanakkale’de dur diyeceğiz. Bu Anayasayı geçiremezsin. Milletimiz ‘hayır’ diyecek” dedi.

AKŞENER: “VAV GİBİ OLACAĞIZ”

“Türkiye’nin geleceği ile ilgili endişelerimizin dışında Eyalet Sistemine geçmek ile ilgili endişelerimizin dışında bir de seçmenimizden siyaseti tanzim etme imkânını, gücünü alan bir kanundur. Onun için inanıyor ve biliyorum ki milyon kere, seksen milyon kere hayır… Biz ne yapmak istiyoruz. Biz yola çıktığımız günden beri birleştirmeye çalışıyoruz. Vav gibi olmak istiyoruz. Vav, Vahit demektir, Vav birleştiren demektir. Her birimiz bir vav gibiyiz. Bozulan birliklerini, bozulan kardeşliğini, bozulan hukukunu düzeltmek için vav gibi olacağız. Vav gibi kalacağız. Vahit gibi olacağız ve bu ülkeyi birleştireceğiz. Ama bugün sizler bu karanlığı bize uygun görenler, korkanlar siz ölçüsüzsünüz. Onun için, benim için kutsal olan bu topraklarda atamızın, anneannelerimizin, babaannelerimizin anlattığı ‘Çanakkale içinde aynalı çarşı’ ninnileri ile büyüdüğümüz topraklarda huzurunuzda söz veriyorum. Vav olmaktan, vav gibi olmaktan, vav gibi davranmaktan bir milim geriye durmayacağım.

Allah’ın izni ile bu ülkenin insanlarını bir bayram sofrasına oturtacağız. Herkesin eşit mesafede elini uzatıp yemek yiyebildiği bir bayram sofrasına Edirnelisi ile Çanakkalelisi, Malatyalısı ile Diyarbakırlısı, Şırnaklısı ile Vanlısı bu ülkenin her bir şehrinde yaşayan her bir kardeşimizin bu ülkenin imkânlarına elini uzattığında eşit mesafede olacağı bir bayram sofrasını Allahın izni ile biz kadınlar Gazi Analar, hepimiz yaktık kınalarımızı…

Biraz evvel Belediye Başkanı beni ziyarete geldi kınamı sordu. ‘Hanımlar gazaya başlamış’ dedi. Gazamız mübarek olsun. Allah hiçbirimizi utandırmasın. Allah bizi vicdanımızdan ayırt etmesin. Son söz olarak seksen milyon kere hayır.”

Akşener’in sözlerinin ardından salondan hep bir ağızdan ‘Hayır’ nidaları yükseldi.

Toplantıya; MHP Milletvekillerinin yanı sıra eski MHP’li Bakanlardan Durmuş Yılmaz, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve çok sayıda ülkücü katıldı.

Eylem Gözeldere

 

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech