Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli İrade Konferansına Ambargo

Milli İrade Konferansına Ambargo

Milli İrade Konferansına Ambargo

Kolin Hotel Megaron Konferans Salonunda yapılan, MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in konuşmacı olduğu Çanakkale’deki ‘Milli iradeye saygı’ toplantısına ambargo kondu. Sabah  03.47’de Rıdvan Uz’u arayarak sözleşmeyi feshetmek isteyen otel yönetimine tepki gösterildi.

Meral Akşener’in Çanakkale’deki toplantısı salon kriziyle başladı. Kolin Hotel’in Megaron Salonu’nda dün 14.00’de düzenlenen toplantıya kısa süre kala otel yönetimi, salonun ışıklarını söndürdü. Toplantıya gelen çok sayıda vatandaş, otel yönetimini protesto etti. Vatandaşlar karanlıkta salonda beklemeye devam etti. Meral Akşener, elektriklerin kesildiği ve katılanların cep telefonları ışığıyla aydınlatmaya çalıştığı salona gelerek, toplantının iptal edilmeyeceğini söyledi ve konuşmasını yaptı.

KAPILAR KİLİTLİ SALON KARANLIK

Çanakkale MHP Eski İl Başkanı Rıdvan Uz, konferansın hemen ardından bir basın açıklaması yaptı. Sabaha karşı 03.47’de sözleşmenin feshedileceği haberini aldıklarını ifade eden Uz;“Geçen hafta Perşembe günü bu otelde milli iradenin önemine binaen Meral Akşener’in bir programı olduğuna dair bilgilendirme yaptık.  Bununla ilgili olarak Valilik, Emniyet ve OHAL Birimlerinden tüm yasal izinlerimizi aldık. Otel ile karşılıklı olarak bir sözleşme imzaladık.  Bu sözleşmeyi de OHAL Birimlerine ilettik. Dün gece saat sabaha karşı 03,47’de otelin genel müdürü olduğunu söyleyen bir beyefendi programı iptal ettiklerini söylemek için telefon etti. Biz de gecenin bu saatinde şaka yapılıyor sandık. Konuyla ilgili sabah görüşüleceğini konunun muhatabının artık Valilik olduğunu kendilerine ilettik.  Tekrar izin alma sürecinin çok uzun olacağını kendilerine ilettik. Sabah geldiğimizde de konukları alacağımız kapıların kilitli olduğunu, canlı yayın araçlarının içeri alınmadığını, canlı yayın kapılarının kilitli olduğunu, ışıkların söndürüldüğünü gördük. Hak gaspına uğradığımızı beyanla Emniyete bildirdik. Çanakkale’nin tüm köşesinden gelen vatandaşlarımız da hak gaspına uğramıştır. Biz karanlıkta da olsa görevimizi yerine getireceğimiz diyen geleceğin Başbakanı olarak gördüğümüz Meral Akşener’e ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GEREKÇE YOK

Feshedilmenin sebebi öğrenmek isteyen Rıdvan Uz aldığı cevaba çok şaşırdığını ifade ederek; “Yönetim bize sözleşmemizde canlı yayın yoktur gerekçesini sunarak sözleşmeyi feshedeceklerini bildirdi.  Türkiye’de İç İşleri Bakanlığı yapmış, şu anda bir süreci götüren Meral Akşener’in konferansına canlı yayın aracı girmeyecekmiş. Bunun bir gerekçe olmadığını da belirterek canlı yayın araçlarının almayacağımızı, programı yapmak istediğimizi ilettik. Beş dakika sonra bize geri döndüler ve güvenlik gerekçesi ile yapamayacaklarını söylediler. Emniyeti aradık, otel yönetimi güvenliği sağlayamayacağını ifade ediyor dedik. Emniyet bize her şart ve koşulda güvenliği alacaklarını söylediler. 03.47’de bizi arayan bu şahsa rüyasında vahiy geldi diye düşünüyoruz. Başka da bir şey söylemek istemiyoruz Bugün itibari ile demokrasiye inanan bizler demokrasinin nasıl baltaya uğradığını görmüş olduk. Daha tek adam sistemine geçmeden bunlar oluyorsa Başkanlığa geçince neler yaşanacağını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech