Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aynalı Çarşı Esnafı Umutlu

Aynalı Çarşı Esnafı Umutlu

Aynalı Çarşı Esnafı Umutlu

‘2018 Troia Yılı’ projesi kapsamında yıl bazına yayılacak etkinliklerde Aynalı Çarşı esnafı, ürünlerini yerli ve yabancı turistlere tanıtma fırsatı bulacak.

Çanakkale başta olmak üzere tüm ülke turizmine katkı sağlayacağı öngörülen  ‘2018 Troia Yılı’ projesi, Aynalı Çarşı esnafının da büyük beklentilerinin oluştuğu bir proje. Troia’nın UNESCO dünya kültür mirası listesine girişinin 20. Yıldönümü kutlamaları kapsamında bir yıllık süreye yayılacak olan proje, esnafa nefes aldıracak gibi görünüyor.  Ülke turizmi, son yıllarda sınırlarımıza yakın ülkelerde yaşanan olumsuz olaylar ve stratejik olarak risk altında olmamız sebebiyle kötü bir dönem yaşıyor. Çanakkale’deki Aynalı Çarşı esnafı, son iki yıldır satışlarda bariz bir düşüş olduğu noktasında hemfikir. ‘2018 Troia Yılı’ projesi kapsamında görüşlerini aldığımız esnafın ortak kanaati ise bu organizasyonun hem kendilerine, hem Çanakkale’ye hem de ülkeye her açıdan çok faydalı olacağı…

Muhammed Ercan Eren (Erenler Hediyelik Ticaret): “Çanakkale’deki bu tarihi zenginliğin anlatılma çalışması güzel. Bu proje kapsamında çok sayıda yerli ve yabancı turist gelecek. Buraya gelen turist bizim ürünlerimizde bu coğrafyanın izlerini görecek. Bu bölgeye turist getirecek bu gibi organizasyonların olması hatta sayısının daha fazla artması gerek. Dünyayı bu bölgeye getirmeliyiz. Çünkü burası kilit noktası. Bence dünyaya açılan kapıdır Çanakkale… Bunu iyi anlatabilmeliyiz. Neticede buraya gelen yerli yabancı turist hepimize katkı sağlar düşüncesindeyim.”

İzzet Tunç (Çömlekkale): “Çanakkale Şehitlikleriyle, savaşlarıyla, seramikleriyle, Truvasıyla, konumuyla her zaman çok önemli olmuştur. Her zaman tarihte yer etmiş, bizlere ışık tutmuş bir şehir konumunda. Daha önce Çanakkale savaşlarının 100’üncü yılını yaşadık. Önümüzde de, 2018 yılında ‘Troia Yılı’ var. Biz bu ‘2018 Troia Yılı’ projesinin de değer kazanmasını istiyoruz. Bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerin de çok dikkate alınması ve bunların hem ekonomik olarak hem de kültürel olarak Çanakkale’ye çok faydasının olacağını düşünüyorum. O yüzden bu kapsamda hepimiz taşın altına elimizi koyup, bu organizasyonun tanıtılmasında, reklamında ve uygulanmasında biraz daha fedakar olmalıyız.”

Gülsan Tezel (MİR-SEL Hediyelik): “Genel manada Aynalı Çarşıya çok fazla yabancı turist gelmiyor. Yerli turist olarak ise, düzenlenen turlarla Türkiye’nin her bölgesinden çok sayıda turist geldiğini söyleyebilirim. Ama yerli turistte daha ucuz ürünleri tercih ediyor. Bizim Aynalı Çarşıda iki aylık bir sezonumuz oluyor yıl içinde. Bu da Mart ayında başlıyor ve Mayıs ayında bitiyor. Bu aylar dışında satışlarımız çok düşük. Bu organizasyon kapsamında, buraya gelecek olan yerli ve yabancı turist sayesinde işlerimizin artacağını düşünüyorum. Çanakkale’nin tanınırlığının arttırılması hepimize kazandırır. Güzel bir proje olmuş.”  Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech