Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenlere Yargısız İnfaz Tepkisi

Öğretmenlere Yargısız İnfaz Tepkisi

Öğretmenlere Yargısız İnfaz Tepkisi

7 Şubat tarihinden itibaren OHAL kapsamında KHK’lar ile görevinden ihraç edilen 4 bin 464 kamu personeli için Çanakkale Eğitim Sen yönetimi tarafından basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Sen Şube Başkanı Telat Koç tarafından yapılan açıklamada Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat’ın da bulunduğu 330 üniversiteden ihraç edilen 4 bin 464 öğretmen için yargısız infaz tanımlaması yapıldı.  Koç tarafında yapılan açıklama şu şekilde;

“15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL uygulaması ve KHK’larla eğitime ve bilime, eğitim ve bilim emekçilerine yönelik olarak başlatılan kitlesel tasfiye uygulamaları hız kesmeden sürmektedir. Türkiye, rejim değişikliğinin oylanacağı Anayasa referandumuna giderek ağırlaşan sorunlar ve kamuda yaşanan kitlesel ihraçlar ile gitmektedir.

7 Şubat tarihinde OHAL kapsamında yayınlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2 bin 585’i Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde 330’u üniversitelerden olmak üzere, toplamda 4 bin 464 kamu personeli, tamamen siyasi ve idari karar ve tasarruflarla, ne ile suçlandıklarını bilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan adeta ‘yargısı infaz’ yapılarak kamu görevinden ihraç edilmiştir. İhraç edilenler arasında Genel Sekreterimiz Mesut Fırat başta olmak üzere, şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin de yer alması, örgütlü mücadelemizi sindirmeye yönelik özel bir girişim ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

Tüm halkımızı, öğrenci ve velilerimizi her türlü baskı, tehdit ve yıldırma girişimine rağmen iktidara değil, halka hizmet eden eğitim ve bilim emekçileri ile dayanışmaya, birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Bu ülkenin aydınlık yüzü olan eğitim ve bilim emekçileri faşizme ve karanlığa asla teslim olmayacaktır!”

Eren Aşnaz

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech