Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökhan: “Sümerbank’ı ortaya koyalım”

Gökhan: “Sümerbank’ı ortaya koyalım”

Gökhan: “Sümerbank’ı ortaya koyalım”

CHP İl binasında basın toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti içerisinde tartışmalar ile gündeme gelen Sümerbank arazisi ile ilgili konuştu.

Henüz belediyede duyulmamış bir projenin AK Parti Meclis gurubunda tartışılmasının şaibeli olduğunu ifade eden Gökhan, olayın kamuoyunda şeffaflığa kavuşturulması gerektiğini belirtti. Gökhan, aynı zamanda AK Partili Belediye Meclis üyelerinin istifaları ile ilgili üyelere, istifa mı ettirildiniz? Sorusunu yöneltti. Henüz olmayan bir proje için para mı toplanıldığını soran Gökhan; “Olmayan bir proje için herhangi bir sebepler para toplanıyor olması hayırlı sonuçlar doğurmaz” dedi. Sümerbank, Trutaş gibi alanların ciddi rant olduğunun altını çizen Gökhan; “Herhangi bir imar düzenlemesi olmayan bir alan ile ilgili nasıl oluyor da bu planlanmaktadır? Bunların sorularını ortaya koyalım. Kimsenin başı yanmasın” diye konuştu.

Gökhan, konu ile ilgili şunları söyledi;

“Son günlerde basında yer alan gündeme gelen bir konu. Sümerbank arazisi ile ilgili bir konu var. Planı, projesi olmayan, belediyenin kendi idaresine girmemiş, kayıt bürosundan geçmemiş bir imar konusu nasıl oluyor da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin meclis grubunda meydana geliyor. Hangi konuya okey denmek isteniyor. Olayı karmaşık hale getirmiş olmak soru işareti koyuyor.”

“NEDEN İSTİFA ETTİNİZ?”

“Şaibeyi ortadan kaldırmak için Tülay Ömercioğlu, toplantı yapıyor ve ‘istifa ettirilmedik, biz ettik’ diyor. Neden istifa ettiniz? Siz, belediye meclis üyesisiniz. Edecekseniz partiden istifa edin. Belediye meclis yeleri halk tarafından seçilmiştir. Halka karşı sorumluyuz. Belediye meclis üyeliğinden istifayı niye verdiniz? Sizin bu işte bir suçunuzun olmaması gerekir. Eğer bir grubun içerisindeki toplantıyı sızdırdıysanız o zaman partiden de istifa etmeniz gerekir. Parti suçu işlemiş olursunuz. Değilse, bir şeyler oryaya çıkıyor diye istifa etme noktasına geldiniz. Bence istifa ettirildiniz, davet edildiniz. Bunun böyle olduğunu biz de biliyoruz. Her halükarda istifa etmiş olmanız bir dikkat çekici noktadır.”

“KİMSE İÇİN HAYIRLI OLMAZ”

“Dolayısı ile Sümerbank arazisi ile ilgili her şeyin kamuoyunun önünde şeffaf ve net konulması gerekir. Ayan ve beyan nasıl o aşamaya gelinmiştir? Herkesin bu konuda bilgili olarak adım adım gitmesi gerekir.  Çünkü bu konuda insanlardan para toplanılması veya bir takım projelerden bahsedilmesi söz konusu. Çok tepkilidir. Ortada olmayan bir konu ile ilgili herhangi bir biçimde para toplanıyor olunmasının kesinlikle sonuçları hayırlı olmaz.”

“KİMSENİN BAŞI YANMASIN”

“Projede 300 küsur tane üye olacakmış peki 301. kişinin biz neden yokuz? Sorusunun cevabı ne olacaktır. Herhangi bir imar düzenlemesi olmayan bir alan ile ilgili nasıl oluyor da bu planlanmaktadır. Bunların sorularını ortaya koyalım. Kimsenin başı yanmasın. Elbette ki dönüşümü gereken alanlardan bir tanesi Sümerbank ve Trutaş alanıdır. Bu bağlamda çok titizlikle davranmamız gerekir. Çünkü burada ciddi bir rant oluşmuştur. 2 milyon 100 bin dolara özelleştirmeden üretim amaçlı alınan Çanakkale halkına ait bir alanın 800-900 kişiye konut sahibi yapılmasına döndürülmesi söz konusudur. Burada Çanakkale halkına ait bölümün hakları tespit edilmelidir.”

“YÜZDE 10’U BELEDİYE MÜLKİYETİNDE”   

“Bu alan 50 bin küsur metrekarededir. Bu alanın yüzde 10’u Çanakkale Belediyesi’nin mülkiyetindedir. Bu konu hiç konuşulmuyor. Demek ki yukarıdan bu iş ile ilgili bir okey alınmış. CHP örgütü ve meclisi bunu iyi takip edeceklerdir diye düşünüyorum.”  Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech