Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Evet’ de demem, ‘Hayır’ da demem

‘Evet’ de demem, ‘Hayır’ da

‘Evet’ de demem, ‘Hayır’ da demem

Kentliler kendilerine yöneltilen ‘Referandum hakkındaki fikirleriniz nedir’ sorusuna afişe olmaktan korktukları için cevap vermekten kaçındı. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin oylanacağı referandumun Nisan ortasında yapılacağını açıkladı.

TBMM’de kabul edilen 18 maddelik Anayasa Değişikliği teklifi sonrası milyonlarca vatandaşın gözü kulağı net olarak açıklanacak referandum tarihine çevrilmişti. Başbakan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin oylanacağı referandumun Nisan ortasında yapılacağını açıkladı.

Siyasilerin şiddet içerikli söylemleriyle başlayan yeni anayasa tartışmaları referandum öncesi halkı yine iki ana kutup içine soktu. Son zamanlarda kahvehanelerden toplu taşıma duraklarına, metrodan otobüslere pek çok yerde ‘niçin hayır demeliyiz’ konuşması yapan gençler de var, cami vaazlarında evet oyu için neden sıralayanlar da var.

Vatandaşlar ülke genelinde iki ayrı tarafa ayrılırken korku siyaseti her iki taraf için de devam ediyor. Çanakkale halkı ile sokak röportajları yaparak kentlinin düşüncelerini sorduğumuzda cevap alamadık. Evet diyenler de hayır diyenler de fikirlerini ve kimliklerini medya ile paylaşmaktan çekiniyor. Afişe olmaktan, açığa çıkmaktan korkan vatandaş, genel olarak ‘Hepimiz için hayırlısı olsun’ demekten başka bir şeyin ellerinden gelmediğini ifade ettiler.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech